Filme feministe pe care trebuie sa le vezi

Drepturile sexuale si reproductive amenintate, standardele de frumusete de neatins si inegalitatea salariala inca prezente… In 2023, exista o multime de motive pentru a fi feminista. Dar chiar si cea mai angajata activista nu poate trai doar din proteste si actiuni; uneori este necesara o seara de film. Iata care sunt filmele feministe pe care trebuie sa le vezi.

The First Wives Club, 1996

Ce poate fi mai tare decat trei prietene divortate care isi unesc fortele pentru a le face viata mizerabila fostilor lor soti afemeiati si nepriceputi? Nu va vom strica finalul, dar sa spunem doar ca aceasta comedie induiosatoare merita vizionata, chiar si numai pentru scena in care Bette Midler, Goldie Hawn si Diane Keaton danseaza impreuna pe piesa You Don’t Own Me a lui Lesley Gore.

Disponibil pe Apple TV si Amazon Prime.

Bend it Like Beckham, 2002

Acest film independent se concentreaza pe tema prieteniei feminine. Urmareste aventurile lui Jess Bhamra, o adolescenta britanica de origine indiana si de religie sikh, care dezvolta o pasiune pentru fotbal pe la spatele parintilor ei. Sincer, ai putea urmari la nesfarsit ultimul cadru cu Parminder Nagra si Keira Knightley cucerind lumea fotbalului feminin american.

Citeste si:  Jessica Biel - noua Viper din X-Men: Wolverine

Disponibil pe Disney+.

The Farewell, 2019

O tanara americanca de origine chineza calatoreste in China pentru a-si vedea pentru ultima oara bunica muribunda (si pentru a participa in acelasi timp la o nunta falsa). Lulu Wang a fost inspirata de propria viata pentru a realiza acest film, iar rezultatul reflecta toata dragostea si respectul pe care il are pentru propria “Nai Nai”.

Disponibil pe YouTube, Google Play, Canal VOD, Apple TV si Amazon Prime.

She’s Gotta Have It, 1986

In acest clasic al lui Spike Lee, tanara Nola Darling incearca sa se descurce cu viata ei de pictorita in Brooklyn si cu cei trei iubiti foarte diferiti. Ea sfarseste prin a face ceea ce este de neconceput pentru o eroina tipica de comedie romantica: se alege pe ea insasi.

Disponibila pe Netflix.

Sursa: https://www.vogue.fr/culture/article/meilleurs-films-feministes-a-voir

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *