Bine v-am regăsit la o nouă porţie de interviuri. Primul invitat din acest an este defapt o EA și este vorba despre Lavinia Monica, o tânără bloggeriţă de la malul Dunării, mai exact din Drobeta Turnu Severin.
Bună Moni! Îţi mulţumesc că ai acceptat să iei parte la acest interviu. Eu te cunosc, dar restul vizitatorilor nu prea, aşa că, te rog să te prezinţi în câteva cuvinte.
Ooo, bună, bună (eu sunt bună, nu?) Glumeam. Bună, mulţumesc şi eu, e o plăcere. Să mă prezint, hmmm… să vedem, după cum v-aţi dat seama numele meu este Monica, sunt studentă, printre hobby-urile mele se află blogging-ul, manichiura, desenul, detest plictiseala, detest oamenii trişti, sunt copilăroasă, îmi plac provocările şi sunt însetată de cunoaştere.
Ce bloguri ai şi cât de mult timp le acorzi pe fiecare zi?
După cum ştiţi am un blog personal şi unul de beauty (nail art). Cât despre timpul alocat, ce pot să zic… e destul de mult, cam prea mult timp uneori.
Câţi bloggeri ai întâlnit faţă în faţă?
Doar unul, nu prea sunt bloggeri la mine în oraş, dar de fapt de ce să mint, astăzi am aflat că o prietenă are blog, deci să fie 2.
Nu pot să nu te întreb despre blogosfera din Drobeta Turnu Severin. Ce crezi că ar trebui făcut pentru ca mai mulţi tineri să-şi poată exprima opiniile pe un blog?
Sincer… nu ştiu ce să zic, din câte am observat nu sunt prea încântaţi de idee (unii), asociază blogul cu viaţa virtuală ca să zic aşa, au impresia că bloggerii nu au o viaţă reală… că îşi pierd timpul pe net.
Şi acum despre blogmeet-uri… Ce părere ai despre astfel de evenimente, ai participat la vreunul?
Eu le consider interesante şi nu, nu am participat dar dacă am ocazia o s-o fac cu plăcere.
Fiind început de an, nu pot să nu te întreb ceva şi despre 2012. Ca şi bloggeriţă, ce-ţi doreşti la noul an care tocmai a sosit?
Cum am spus şi pe blog îmi doresc un domeniu, inspiraţie şi că toată lumea, mai mulţi cititori.
La final, spune-mi cum ţi s-a părut interviul şi o părere despre echipa blogevent.ro.
E ok. Hmmm… o părere zici? Faceţi treabă bună- respect!
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.
bloggerita asta'i divina!
Si eu o ador. Oare cand mi-o veni si mie randul la interviu?
cine vorbeste! :*
Te pup ;))
Super interviul .Felicitari Lavinia !
Viorel
Mersi.
Monica este un om minunat, pe langa o bloggerita cu un viitor,zic eu, stralucitor ! Felicitari pentru interviu echipei blogevent.ro , dar si Monicai pentru cat de speciala este !
Multumesc soare!> :D< si tu esti deosebita! >:D<
Multumim! We all love Monica!
Salutare,
Am observat articolul din întâmplare în news-feed-ul facebook, de la Bun De Citit, iar motivul pentru care am ales să-l citesc este faptul că am văzut trecut orașul Drobeta Turnu Severin în referirea la intervievată, respectiv Monica. Acum, motivele pentru care comentez au legătură cu întrebările 2 și 3 și răspunsurile oferite la acestea.
Bloggeri din Drobeta Turnu Severin există, mă număr printre ei, numai că nu au ales toți să menționeze acest lucru, poate și pentru faptul că mulți sunt studenți în alte orașe din țară și au decis să rămână acolo în căutarea unei cariere, sau pentru că odată mutați în alt oraș, s-au identificat cu acela în totalitate. Mie unul mi se pare important să știi și să menționezi de unde ai pornit și dacă vorbim de orașe, să știi că acel oraș în care ai crescut, ți-a format sau influențat o parte din caracterul tău, din gândirea ta, din talentul mai mare sau mai mic cu care scrii pe un blog, de exemplu.
Așadar și drept comentariu la întrebarea 3 și răspunsul ei, cred că ar fi benefic, în primul rând, pentru blogosfera severineană să se coaguleze o comunitate a virtualului, în mod general și a bloggingului în mod special. În al doilea rând, dacă nu există apetență spre a scrie, degeaba mai faci ceva, bați apa în piuă cum se spune, că nu o să fie mișcat nimeni către astfel de îndeletniciri; aici contribuie foarte mult dimensiunea social-culturală a orașului în sine, care la ora actuală este cvasi-moartă. Dacă facem paralelă cu alte orașe mici din țară, unde evenimente culturale și artistice au existat "on a regular basis" de ani de zile, vom observa și faptul că lumea virtuală în orașele acelea este mult dezvoltată (check facebrands), astfel există o corelație pozitivă între cultură și educație (care contribuie la dezvoltarea inteligenței sau la "dezghețarea minții") și spațiul virtual/ blogo-sferă.
Ok, m-am lungit, recunosc, dar e o problemă care mă presează constant, fiindcă deși locuiesc în București de vreo 7 ani de zile, nu uit și nu o să uit niciodată Drobeta Turnu Severin, oricât de des sau rar îl mai vizitez.
Toate bune și sper că nu am plictisit pe nimeni.