Leonidele vor face un spectacol uimitor pe cer

Nu e un lucru nou, insa este destul de evident faptul ca oamenii au fost cam “rasfatati” in ultima perioada, in ceea ce priveste analizarea cerului. Iar acum, Universul ne uimeste din nou cu ploaia de meteoriti Leonid, care va avea loc in seara de 18 noiembrie. Cu toate ca ploaia de meteoriti nu va putea fi vizibila din multe regiuni ale lumii, fenomenul va putea fi observat cu acuratete de catre cei care locuiesc in Statele Unite, care pot observa si pana la 15 meteoriti pe ora, intre miezul noptii si zorii zilei.

Ce este ploaia de meteoriti Leonid si de ce este atat de importanta?

Ploaia de meteoriti are loc atunci cand Pamantul trece prin praful ce ramane in urma cometei Tempel- Tuttle, iar bucatile mici- care au dimensiunea unui bob de mazare- ard atunci cand intra in contact cu atmosfera noastra. Ei bine, acest lucru nu suna chiar atat de impresionant si pare a nu fi atat de surprinzator ca si ploaia de meteoriti Taurid (sau Tauridele), care a avut loc la inceputul acestei luni. Insa, acesti meteori de mici dimensiuni ar putea sa ne ofere un spectacol destul de impresionant.

Impresionant este si faptul ca aceste Leonide reprezina cea mai rapida ploaie de meteoriti pe care o vom intalni pe Pamant, cu fragmente din praful cosmic lovind atmosfera noastra la o viteza incredibila de 254.276 km/h. In trecut, ploaia de meteoriti Leonid era cunoscuta deoarece producea furtuni de meteori, existand un numar infinit de comete care strabateau cerul.

Citeste si:  Traian cu lupoaica - parodii foto

In anul 1966, Leonidele au oferit un spectacol fara margini, oamenii din sud- vestul Statelor Unite sustinand ca au vazut si pana la 3000 de meteori pe minut. Insa, astfel de furtuni au loc odata la 33 de ani- aceeasi cantitate de timp necesara pentru ca o cometa sa finalizeze orbita sa in jurul Soarelui- si nu va mai avea loc decat abia in anul 2032. Din pacate, potrivit AccuWeather, se pare ca mai bine de 20 de state din America de Nord se vor confrunta cu furtuni, ceea ce inseamna ca prezenta norilor pe cer va bloca punctele de vizualizare a acestui spectacol cosmic.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *