Intr-un nou studiu efectuat de Universitatea din Washington, cercetatorii au aflat ca postarea fotografiilor cu mancare pe Instagram determina unii utilizatori sa manance mai sanatos si sa slabeasca.
Cercetatorii au vorbit cu 16 utilizatori de Instagram care tin cont in permanenta la ceea ce mananca la fiecare masa, postand online fotografii cu fiecare fel de mancare si a discutat cu acestia despre avantajele si dezavantajele folosirii acestei aplicatii.
Christina Chung, autorul principal al proiectului si un student doctorand in Universitatea din Washington in departamentul de design si inginerie, a declarat ca este mult mai amuzant si mai ok din punct de vedere social sa iti fotografiezi mesele zilnice in loc sa folosesti un jurnal de tip traditional.
Toata lumea o face si nu pare deloc ciudat
Aspectul estetic contribuie, de asemenea si la incurajarea unei persoane pentru a trai dupa anumite tendinte si comportamente. Gratie formatului Instagram, iti poti vedea progresele si poti obtine o perspectiva mult mai frumoasa asupra lucrurilor, comparativ cu aplicatiile cu alte formate.
De exemplu, o femeie ce a folosit aplicatia MyFitnessPal pentru a-si controla dieta a afirmat ca Instagram a ajutat-o sa isi atinga scopurile pentru ca a putut vedea exact ceea ce mananca, lucru care a ajutat-o sa fie onesta cu ea insasi.
Ideea de onestitate a rezonat si cu ceilalti participanti la studiu care au gasit si comunitati online ce le-au impartasit interesele, folosind simple hashtag-uri precum #fooddiary sau #foodjournal.
Dupa ce au invatat cum sa isi suplineasca propriile nevoi si dupa ce si-ai atins scopurile pentru care au si inceput dietele, multi participanti au decis sa devina “mentori” pentru oameni aflati la inceput astfel incat sa ii ajute sa se mentina in standarde.
“Lucrurile devin mult mai interesante si capata noi intelesuri pentru oameni” afirma Sean Munson, principal autor si asistent profesor la Universitatea din Washington. “Dupa ce isi ating scopul, incep sa se gandeasca la cum ii pot ajuta si pe altii”.
Rezultatele studiului vor fi dezvaluite intr-un raport ce urmeaza sa fie prezentat in anul 2017 in luna mai la Conferinta referitoare la Factorii Umani in Sistemele Computerizate. Studiul a fost finantat de Fundatia Stiintelor Naturale, de Departamentul de Sanatate si Servicii Umane in cadrul Universitatii Washington si de Microsoft!
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.