Marketingul afiliat, modul perfect de a face bani online

marketing afiliat

Marketingul afiliat, una dintre cele mai promitatoare modalitati de a face bani online.

Parte a marketingului online, prin marketingul afiliat publisherii sunt rasplatiti pentru fiecare vanzare sau actine livrata prin intermediul lor. Marketingul afiliat se presupune a fi un parteneriat avantajos de lunga durata intre afiliati si advertiseri. Altfel spus, marketingul afiliat este un proces de promovare a paginilor web business, proces prin care afiliatii (publisherii / editori) sunt remunerati pentru fiecare vizitator, inscris, client si/sau vanzare livrata ca urmare a eforturilor lor de promovare.

Marketingul afiliat sa dezvoltat rapid inca de la inceputurile sale. Site-uri afiliate sunt deseori clasificate de catre comercianti (advertiseri / agentii de publicitate) si retele de afiliere. Retelele de afiliere care au deja un numar de agenti de publicitate, de obicei, au de asemenea un numar considerabil de afiliati. Directoarele de afiliere sunt o modalitate de a gasi programele de afiliere. O alta modalitate sunt retelele de afiliere ce ofera platforma de afiliere la zeci chiar sute de advertiseri. Marketingul afiliat este mai mare ca oricand, deoarece recompensele pot fi mai mari pentru cei ce depun efortul de a promova produsele afiliate in cadrul nisei lor.

Uneori conceptul de marketing afiliat este confundat si asemanat cu marketing in retea sau multi-level-marketing, ceea ce este total gresit. Abilitatea de a crea un flux de venituri in mod automat este una pe care oricine o poate realiza prin intermediul marketingului afiliat. Tot ce este nevoie este timp, un pic de munca si foarte multa precizie si focalizare. Datorita sumelor mari de bani care pot fi realizate prin marketing afiliat, putem afirma ca de fapt chiar acum pe masura ce asteptati vi se pierd banii care i-ati putea realiza din afiliere. Pe masura ce programele de afiliere ofera si platesc comisioane regulate, tot mai multa lume este atrasa catre acestea. Pentru a accesa o retea de afiliere mergeti la Afilieri.com . Devreme ce marketingul afiliat se realizeaza in intregime online aveti posibilitatea sa lucrati in timp ce sunteti acasa, la cafenea, sau de oriunde unde exista acces la internet.

Numarul programelor de afiliere in trecut era mult mai mic decat in prezent. Zilele in care programele de afiliere generau venituri generoase advertiserilor chiar daca acestea erau prost sau deloc gestionate, au apus. Posibilitatea de a alege dintre atatea programe de afiliere ofera oportunitatea de a promova ceea ce va intereseaza. Un alt avantaj este reprezentat de posibilitatea de a va afilia la oricate programe de afiliere.

Marketingul afiliat nu necesita abilitati deosebite si intr-adevar functioneaza daca este facut corect. Marketingul afiliat este condus de catre retelele de afiliere iar aceste retele de afiliere sunt compuse din doua entitati esentiale, grulul advertiserilor si cel al publisherilor (afiliatilor). Marketingul afiliat este benefic atat comerciantilor cat si afiliatilor si este o buna modalitate de a transforma pagina ta web intr-o sursa de venit. Marketingul afiliat se incadreaza printre cele mai profitabile afaceri din lume, asa ca ar fi timpul sa incepi si tu sa fi parte a acestei industrii aflata in continua crestere si dezvoltare.

Ce este marketingul afiliat?

Marketingul afiliat este un canal online de advertising in care advertiserii (comerciantii online care vand produse sau servicii) platesc publisherii (webmasteri care promoveaza produsele sau serviciile unui advertiser pe pagina lor web) numai pe rezultate, precum cumpararea sau completarea unui formular de catre un vizitator, mai degraba decat simpla plata pentru obtinerea unei audiente. Acest model de “plata-pe-performanta” este in esenta versiunea moderna a modelului “finders’-fee”, in care gasirea de noi potentiali clienti era recompensata. Diferenta in cazul marketingului afiliat este aceea ca advertiserii isi platesc publisherii numai in momentul in care introducerea noului client are ca rezultat o vanzare sau un lead, devenind astfel un mediu de risc mic si multe recompensari pentru ambele parti.

Asadar care sunt beneficiile fata de alte modalitati de marketing? Cele mai semnificative sunt contorizarea, transparenta si controlul.

Printr-un marketing afiliat, dumneavoastra specificati recompensarea publisherilor pentru vanzare, inscriere sau vizita, si dumneavoastra definiti in avans suma pe care sunteti pregatit sa o platiti pentru fiecare un astfel de rezultat. Platiti publisherii numai in momentul in care aceste rezultate au fost livrate.

Ce alt canal de marketing mai este la fel de flexibil?

Multi clienti initial isi doresc performante online. Cu o ghidare atenta si cu sfaturi de la retea, marketingul afiliat a devenit o cale spre aceasta.

Cum functioneaza o retea de afiliere?

Am sa dau un exemplu cat de poate de simplu despre modul in care functioneaza intregul concept :

O companie doreste sa vanda un produs prin intermediul unui website. Se inregistreaza intr-o retea de afiliere, isi creaza propriul program de afiliere in cadrul retelei, iar publisherii se afiliaza acestui program si pun link-urile de promovare pe website-uri. Cand un vizitator da click pe acest link, este trimis pe website-ul companiei ce vinde produsul respectiv. Compania respectiva poate plati numai pentru simplul fapt ca vizitatorul respectiv a fost trimis pe website sau poate plati numai in momentul in care acel vizitator a cumparat produsul respectiv.

Plata numai pe rezultat!

Ce alta metoda poate fi mai eficienta?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *