Ce spun specialistii despre relaxare?

relaxare

Relaxarea consta in constientizarea de catre om a concentratiei diferitor grupe musculare urmate de intentia de a le reduce si analitic. Ne concentram, fie pentru a incerca sa risipim senzatia de disconfort, fie pentru a o mentine in controlul atentiei fara sa ne imaginam nimic. In cateva minute tensiunea se reduce, respiratia este profunda si lenta, starea de disconfort este inlocuita cu o senzatie de relaxare. Treptat individul se desprinde de relaxarea diferentiala pe grupe musculare a intregului corp in mod progresiv si analitic.

Stresul ne bombardeaza in fiecare zi din toate directiile. Poate ca se afla in mijlocul unei autostrazi cand ati intarziat deja la o intalnire importanta. Sau ce spuneti despre o factura pe care ati uitat sa o platiti? Ori poate fi cauzat de un telefon de la scoala prin care profesoara este nemultumita de comportamentul copilului d-voastra.

Acestea sunt doar cateva exemple de mici neplaceri cotidiene care pot deveni adevarate surse de stres si cu care noi ne confruntam in fiecare zi. Dar cum vom proceda atunci in cazul unor probleme mult mai importante? Pensionarea, mutarea, divortul sau, Doamne fereste, moartea unui prieten drag sunt probleme ce pot aparea din senin, fara a putea fi controlate, aruncandu-ne inca o data in apele tulburi si involburate ale stresului. Cauza stresului nostru este determinata, cel mai probabil, de un conflict interior.

In ziua de azi stresul face mai multe victime decat toate epidemiile de ciuma, holera sau tifos la un loc. Ii pierdem pe cei dragi in accidente ori din cauza unor boli necrutatoare, fara sa ne dam seama ca de vina pentru tot ce se intampla este stresul. Ca sa scapam de el, nu trebuie sa fim bogati.

Citeste si:  Prioritati in viata

Hans Selye, un expert recunoscut in domeniu, a definit stresul ca fiind un raspuns nespecific al organismului la solicitari. “Fara stres, viata ar fi searbada si plictisitoare”. Totusi, prea mult stres poate afecta serios starea nostra de bine, fizic si psihic.

Noi avem impresia ca sentimentele de stres sunt cauzate de factori externi cand, in realitate, acestea apar in interiorul nostru.

Modelul comportamental impus se face simtit in plan fizic sub forma unei tensiuni in ceafa si in umeri, si a unei dureri in partea de jos a sirei spinarii. Se manifesta, de obicei, atunci cand va simtiti suprasolicitati sau cu”pistolul la tampla” sau cand aveti prea mult de lucru si prea putin timp la dispozitie. Aceste dureri fizice sunt rezultatul major al stresului si al lucrului in exces. Ele pot conduce la boli psihomatice grave.

Cunoastere. Angajament. Fericire

Intelegerea acestor 3 cuvinte te va ajuta sa obtii fericirea si bucuria pe care tu o meriti.

Cât de stresaţi sunteţi?

Urmatoarele intrebari trebuie sa dea seama de nivelul de stres la care sunteţi supuşi. Analizaţi-va cu atenţie şi aflaţi cauzele care va induc această stare. Gandiţi-va la urmatoarele situaţii cauzatoare de stres şi vedeţi care dintre ele stau la baza anxietaţii voastre!

  • Va simţiţi nelalocul vostru la serviciu?
  • Va simţiţi nelalocul vostru în viaţa amoroasa?
  • Faceţi comparaţii în defavoarea voastra între voi şi colegii voştri?
  • Sunteţi nefericiţi în casnicie?
  • Aveţi vreo problema la serviciu?
  • Aveţi probleme într-o relaţie?
  • Aveţi pe cineva drag bolnav cronic?
  • Aveţi probleme cu banii?
  • Sunteţi în pericol de a va pierde slujba?
  • Aţi fost concediaţi de curand?
  • Sunteţi nemulţumiţi de viaţa voastra fara vreun motiv vizibil?
  • Sunteţi plictisiţi?
  • Va e greu sa va descurcaţi la serviciu?
  • Va simţiţi prinşi într-un cerc vicios al stresului?
  • Ascundeţi un secret teribil?
  • Suferiţi în secret de o dependenţa?
  • Exista vreun lucru care va provoacă resentimente în viaţa?
  • Va este o teama disperata de un anumit lucru?
  • Aţi facut vreo promisiune pe care nu o puteţi onora?
Citeste si:  Interviu cu bloggeri: Annitu: "Încă din prima lună am început să câştig din blogging"

Raspunsul la toate aceste intrebari il vei gasi in interiorul sufletului tau, iar secretul ce te v-a ajuta sa treci peste toate problemele de zi cu zi se afla in acest manual care sta acuma la dispozitia ta!

Acuma am sa iti pun o intrebare la care as prefera sa fii sincer cu tine, intrucat din acest moment esti pe cale sa descoperi secretele care iti vor aduce fericirea atat in plan sentimental cat si in plan profesional:

  • Esti propriul tau stapan?

Nu trebuie sa raspunzi in acest moment. Raspunsul il vei gasi pe parcurs.

Dar cat de mult vrei sa-ti schimbi viata? Vrei sa ramai in continuare acelasi om care se preocupa mai mult de problemele lumii decat de propria-i viata? Vrei sa traiesti pana la adanci batraneti, fara nici o problema de sanatate cauzata de stres? Vrei sa fii placut de toata lumea?

Normal ca da, deoarece toti vrem asta, intr-o mica sau mare masura. De cele mai multe ori nu suntem constienti de faptul ca stresul este cauza problemelor noastre, si tot ce ni se intampla, este cauzat de noi. Trebuie sa fii constient de potentialul tau si mai ales sa stii cum sa previi problemele ce ti-au marcat viata in trecut. Incepe prin a invata sa te relaxezi.

Citeste si:  Arta tatuajelor

Evitati sa luati medicamente anti-stres fara a cere parerea unui specialist. Desi puteti folosi medicamente pentru a va elibera temporar de stres, acestea nu pot indeparta conditiile care au cauzat stres-ul in prima instanta. Medicamentele pot determina dependenta si pot cauza mai mult stres, in loc sa-l indeparteze pe cel preexistent si in plus cheltuiti o gramada de bani.

 

Salvează

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *