Pe cine opresc azi?

Ne agităm mai ceva ca un pepsi băgat în cuptorul cu microunde care stă să explodeze, că în curând este posibil să nu mai putem comunica cum ne-am dorit în mediul online, să ne bucurăm de anumite drepturi de utilizatori ai Internetului.

SOPA, PIPA, ACTA şi cine o să mai vină, nu fac altceva decât să pornească de la ceva pozitiv, protejarea autorului (pe lângă celelalte propuneri legate de medicamente etc.) şi să ajungă la un fel de închisoare online, în care eu şi cu tine şi cu cei din jur nu pot să mai comunic celorlalţi ce muzică îmi place, ce filme vreau să văd şi trebuie să plătesc pentru absolut orice informaţie vreau să preiau.

Ok, am înţeles. Eu sunt un autor, scriu, pictez, desenez, cânt, fac filme şi mă joc de-a bucătarul. Postez ce doresc cu materialele mele. Vine Nea Fănica şi zice, mă, mie îmi place ce faci tu aici aşa că mă duc la Coană Leana pe blog/site să-i spun şi ei şi iau cu mine, cu acceptul tău bineînţeles, ce ai făcut să-i arăt. Aşa poate să zică şi ea mai departe în sat ce faci tu şi venim cu toţii şi ne conversăm.

Stop! Păi uite cum vine treaba: tu poţi să-i spui, dar să nu-i arăţi nimic! Că deh, mergem pe încredere Nea Fane şi trebuie să vină toţi DIRECT la mine!

Citeste si:  Puterea exemplului

Telefonul fără fir se întrerupe…

De azi înainte pe măsură ce cade o propunere de legislaţie (SOPA), vine altă (ACTA), sau alta (X). Dar, să ne fie clar la toţi: noi nu putem umbla singuri aşa, de capul nostru pe Internet. Ne-a ajuns! Trebuie să mai şi cotizăm!

Nu ar fi mai bine să facă bine ăia cu minţi luminate, ce vin cu  propuneri din astea mirobolante, să pună mâna şi să propună ceva care să protejeze autorul, în acelaşi timp făcându-i publicitate şi să plătească şi omul o sumă modică pentru un film sau alt material luat de pe net direct celor care l-au produs prin intermediul mai multor companii (ca să nu luăm pâinea de la gura celor flămânzi)???

Oare trebuie să ne mai săpăm mult unii pe alţii cu idioţenii geniale de făcut bani, în loc să ne vedem de probleme mai serioase, dezastre naturale şi restructurări necesare fiecărei ţări?

Simt nevoia să-mi opresc gândul şi să-l trimit la somnul veşnic, că dacă se trezeşte, moare pe loc!

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Pe cine opresc azi?

  1. Da dar asa omul nu va mai fi informat. Toate site-urile ce nu respecta acest pact ACTA vor fi inchise iar proprietarii vor primi amenzi sau chiar for fi bagati la inchisoare. Crezi ca e ok? Plus ca! multi autori isi publica mai nou videoclipurile, operele pe site-uri specializate (vezi VEVO – colaborator cu Youtube), site-uri de pictura, si alte tipuri de arta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *