Piramidele egiptene

Cu toţii ştim că Egiptul este o ţară cu o istorie impresionantă de  peste 4000 de ani. Cele mai impresionante structuri egiptene ce datează încă din timpuri antice sunt reprezentate de piramide şi de misteriosul Sfinx. Pe teritoriul Egiptului sunt descoperite încă din anul 2008 în jur de 138 de piramide, cele mai multe fiind construite ca morminte pentru faraoni şi consoartele acestora, în perioadele Vechiului Regat şi Regatului Mijlociu.

Cele mai vechi piramide cunoscute se găsesc la Saqqara, la nord-vest de Memphis. Cea mai veche dintr acestea este Piramida lui Djoser, construită în 2630 î.Hr. – 2611 î.Hr. şi a fost concepută de arhitectul Imhotep. Ca număr de lucrători estimaţi de oamenii de ştiinţă că ar fi participat la construcția unei piramide variază între câteva mii  şi  sute de mii de egipteni.

Cele mai faimoase piramide egiptene se găsesc pe platoul Giza, la marginea capitalei Cairo. Piramida lui Keops este cea mai mare piramidă construită, aceasta aflându-se pe lista celor 7 minuni ale lumii antice, alături de Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos şi Farul din Alexandria, piramida lui Keops fiind singura minune a lumii antice care a rămas intactă, celelalte 6 fiind distruse în incendii sau cutermure devastatoare.

Citeste si:  Provincia Laponia – Paradisul lui Moş Crăciun

Şi desigur, cum nicio mare structură nu este lipsită de vizitatori, agenţia de turism Premier Tour, prin intermediul site-ului turistik.ro ne pun la dispoziţie un circuit minunat de 9 nopţi pentru un Paşte diferit şi exotic la preţul de 799 Euro /persoană/sejur în perioada 19 aprilie 2012.

SERVICII INCLUSE 

 • transport avion Bucureşti – Cairo – Bucureşti;
 • 3 nopţi cazare în Cairo, hotel 4* cu mic dejun, 4 nopţi pe vas de croaziera 5* cu pensiune completă, 1 noapte la Hurghada, hotel 4* cu demipensiune, 1 noapte în tren clasa I, compartiment turistic cu fotolii rabatabile ( vezi supliment cuşeta );
 • vizitele cuprinse în program cu ghizi locali şi ghid însoţitor român;
 • transferuri şi transport cu autocar / minibus cu aer condiţionat pe durata traseului;
 • intrările la obiectivele turistice vizitate ( nu este inclusă intrarea în Piramide, ci doar în incinta complexului ).

SERVICII CARE NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ

 • asigurerea medicală;
 • taxele de aeroport şi securitate 115 EUR ;
 • taxa de viză 18 EUR;
 • bacşişuri obligatorii : 25 EUR . Copiii beneficiază de  gratuitate;
 • excursiile opţionale ;
 • supliment opţional vagon de dormit ( cuşetă 2 persoane), inclusiv cina şi mic dejun: 45 EUR / pers. (recomandabil );

Mai multe detalii despre ofertă şi despre planurile zilelor găsiţi aici.

Pentru mai multe detalii sau rezervare contactaţi agenţia Premier Tour :

Citeste si:  Destinatii europene ideale pentru Revelion

Localitate: BUCUREŞTI, România

Adresa: Bd. Regina Elisabeta, nr. 30, sc. A, et. 1, ap. 24, sector 5, Bucureşti ( de la Casa Armatei 50 metri mai jos mergând spre Cişmigiu pe partea dreaptă)

Telefon: 021.310.75.11 .

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “Piramidele egiptene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *