Ponturi pentru Curriculum vitae

Perioada de criză duce la creșterea atenției și cantității de muncă a responsabilului HR deoarece este din ce în ce mai greu să fi fruntaș cu foarte mulți candidați. Astfel încât aceștia au început să folosească noi bariere de trecere a CV-ului la pasul următor.

În cazul în care căutați un loc de muncă de mai mult timp iar feedbackurile sunt prea puține cred că este cazul să revizuiți puțin CV-ul și să-l adaptați noilor cerințe.

Cum am mai scris și pe blogul personal unul din cele mai importante lucruri este brandul personal care se reflectă și în curriculum vitae de exemplu prin adresa de mail. Este foarte important să avem o adresă de mail decentă nu un fotbalistu89 sau blondina23, important este să conțină numele nostru. Una din greșelile des întâlnite este menţionarea adresei de mail de serviciu de la firma actuală, se consideră a fi lipsă de interes. Oricine, oricând poate crea o altă adresă de mail ce ia mai puţin de 5 minute însă poate conta foarte mult la imaginea personală.

O altă menționare ar fi cea pentru dată. În general pe CV nu se inserează dată însă consider că poate trece mai ușor de o barieră fără a fi nevoie de căutarea mai detailată. Dacă dată este actualizată, nu neapărat la zi, susține seriozitatea și actualitatea în căutarea noului loc de muncă.

Citeste si:  Estimarea costului reparatiilor auto

O importanță aparte o poate constitui revizuirea anunțului de către voi înainte de a trimite CV la angajator. În cazul în care nu îndeplinești cerințele vei deveni o pierdere de timp angajatorului și o pierdere de timp pentru sine însuși. Ar fi ideal ca în CV să nu apară prea multe cuvinte negative adică: diplomă nu, permis de conducere nu. Mai bine evită să le scrii iar cele care sunt în proces de derulare să fie trecute ca de exemplu: permis de conducere în proces.

Ar fi ideal dacă ați revizui puțin CV-ul înainte de a-l trimite mai ales după un timp îndelungat. Succes!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *