Quentin Tarantino: un top al filmelor sale, de la cele mai bune la cele mai slabe

Quentin Tarantono continua sa incante cinefilii. A fost pe rand, regizor, scenarist, producator si chiar actor in filmele sale. Iata un top al filmelor sale, de la cele mai bune la cele mai slabe.

Iata un top al filmelor

9.Death Proof (2007). Este cam greu sa stabilim care din filmele lui Tarantino ar merita ultimul loc intr-un clasament. In cazul lui Tarantino, Death Proof ar parea mai putin bun decat restul. Asta datorita unei diferente vizibile intre ideile geniale si punerea lor in practica. Kurt Russell interpreteaza aici rolul unui adolescent cascador, devenit ucigas fara mila. La volanul bolidului sau, tinta lui este un grup de tinere fete. Insa, situatia se intoarce la scurt timp impotriva sa…

8. Jackie Brown (1998). Jackie Brown are ghinionul de a se afla intre doua monumente: Pulp Fiction si Kill Bill. Nu reuseste sa se ridice la inaltimea acestora. Insa, in acest film Tarantino reuseste sa ne dovedeasca ca are mereu idei sa isi spuna povestile, evitand procedeele clasice.

7. Inglorious Basterds (2009). Este, fara indoiala, unul din cele mai bune filme ale autorului. Intr-o Franta ocupata de Germani, Shosanna Dreyfus asista neputincioasa la uciderea familiei sale. Scapa ca prin urechile acului si reuseste sa se ascunda la Paris.

6. Reservoir Dogs (1992). Filmul care practic l-a lansat pe Quentin Tarantino. Acesta din urma deja stapaneste la perfectie codurile filmelor cu gangsteri, fara sa reia ceea ce au facut predecesorii sai.

5. The Hateful Eight (2006). Quentin Tarantino ne ofera aici un western radical diferit de Django Unchained, cu o actiune situata intr-un han.

4.Django Unchained (2013). Primul din cele doua filme western lansate dupa 2010, Django Unchained este un film care provoaca furia. Relateaza o parte intunecata din istoria americana, atunci cand oamenii de culoare erau considerati sclavi.

3. Pulp Fiction (1994). Un film pentru care Quentin Tarantino a obtinut Palme d’Or si cu siguranta unul din cele mai populare filme ale realizatorului. Pulp Fiction este o veritabila bijuterie din industria filmului, niciodata egalata. O galerie exploziva de personaje, fiecare cu propria sa poveste, care se incruciseaza pentru a forma un tot unitar.

2. Kill Bill 1 & 2 (2003-2004). Distribuite separat, cele doua parti ale filmului Kill Bill constituie in realitate un film pe care Quentin Tarantino l-a imaginat drept de sine statator. Aceasta sciziune pentru a raspunde exigentelor din salile de cinema nu impiedica filmul sa se bucure de un succes incredibil. Kill Bill beneficiaza de o excelenta punere in scena, pentru a urmari traiectoria acestei vaduve razbunatoare. Unii considera acest film unul din cele mai emotionante filme oferite de Quentin Tarantino. Ah da, Uma Thurman este excelenta.

1. Once upon a time…in Hollywood (2019). Lansat in 2019, Once upon a time…in Hollywood este considerat de multi unul din cele mai bune filme ale lui Tarantino. Scufundand spectatorul in atmosfera anilor ’60, realizatorul ne ofera o opera de arta. Este un fel de omagiu oferit tuturor operelor sale, privirea sa asupra trecutului. Reia principiul din Inglorious Basterds, bazandu-se pe Istorie, pentru a o corecta in felul sau.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *