“The DaVinci Code”, filmul din 2006 vs o altă carte a lui Dan Brown

dan brown da vinci code lost symbolAm văzut şi eu filmul celebru, despre care atâtea s-au discutat, film făcut după cartea la fel de celebră a lui Dan Brown, însă mai târziu decât alţii. Cartea “The DaVinci Code” nu am citit-o încă. Ȋnsă citisem cu ceva vreme în urmă, înainte de a vedea filmul “The DaVinci Code”, o altă carte a lui Dan Brown, “The Lost Symbol”.

Cumva, văzând filmul, am văzut unele asemănări cu povestea din cartea citită. Adică, ecranizarea cărţii “The DaVinci Code” şi cartea “The Lost Symbol” mi-au părut croite după un tipar asemănător. Astfel, printre asemănări cu romanul, în acest film se numără: lecţii de istorie despre simboluri, simboluri lăsate pe cadavre (sau pe corp), din nou un duşman care are un corp atrăgător (asemenea omului cu corpul bine lucrat şi tatuat din “Simbolul pierdut”) dar care se şi autopedepseşte, o femeie care îl ajută pe profesor etc. Lecţia profesorului oferită studenţilor este fascinantă. Observăm cum simboluri care astăzi ne sunt clare în privinţa semnificaţiei în trecut însemnau altceva, sau mai bine zis au fost preluate din culturile trecute. Simbolurile se schimbă în timp.

Găsim în acest film un mister de rezolvat, o aventură, dar şi o lecţie de istorie şi despre trecutul personal. De asemenea, o reinterpretare a tabloului lui daVinci şi ilustrarea unei istorii oficiale din care s-au şters unele urme, prin care s-a efectuat ascunderea trecutului.

Câteva citate care mi-au rămas în minte din film:

“Nobody hates history. They hate their own history.” (Nimeni nu urăşte istoria. Fiecare îşi urăşte propria istorie, propriul trecut.)

“When history is written, murderers become heroes.” (Ȋn momentul în care se scrie istoria, criminalii devin eroi.)

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *