Cele mai periculoase 10 lacuri din lume

1. Lacul Karachay din vestul Rusiei

Acest lac a devenit unul din cele mai radioactive lacuri după ce a fost folosit ca sit de deversare a reziduurilor radioactive timp de zeci de ani. Sunt necesare doar 5 minute petrecute în preajma acestui lac pentru a primi o doză mortală de radiaţii. Dacă petreceţi mai mult de 1 oră în preajma acestui lac, veţi muri în următoarele ore.

În anul 1968, din cauza unor condiţii meteo nefavorabile acelei zone, vântul a cărat praf radioactiv radiind 500000 de oameni. Nivelul radiaţiei a fost comparabilă cu efectul bombei nucleare ce a lovit Hiroshima.

2. Lacul Rakshastal din Tibet

Lacul Rakshasal (stânga) este un lac sărat din Tibet, localizat la vest de Lacul Manasarovar. Numit “lacul demonului”, nu este un lac prielnic peştilor sau altor organisme, iar localnicii cred că este otrăvit.

3. Lacul care fierbe din Republica Dominicană

Acest lac este situat deasupra unui punct în care gazele produse de lava topită ies la suprafaţă şi are temperatura la marginile lacului de 82- 91,5°C. Niciun cercetător nu a reuşit să măsoare temperatura în mijlocul lacului, însă acolo deja apa fierbe.

4. Lacul Monoun din Camerun

Este un lac răsturnat, primul descoperit din totalul de 3 cunoscute. Acesta a emanat o doză considerabilă de dioxid de carbom în anul 1984 ce a ucis 37 de oameni prin asfixiere.

Citeste si:  Unde ne petrecem luna de miere?

5. Lacul Kivu din Rwanda

Acest lac este situat la graniţa dintre Rwanda cu Republica Democrată Congo. Este considerat mortal deoarece sunt cantităţi enorme de gaze dizolvate în straturile lacului şi anume dioxid de carbon şi metan produse de microorganismele ce există pe fundul lacului.

6. Lacul craterului din Muntele Rainer, Wshington, SUA

Este cel mai înalt lac dintr-un crater din America de Nord şi se află sun un strat gros de gheaţă şi se poate junge la lac printr-o reţea de peşteri. Apa lacului crează acid sulfuric care este toxic pentru oameni.

7. Lacul Mono din California, SUA

Deşi nu sunt peşti în acest lac, există o populaţie impresionantî de creveţi şi muţşte alkali. Acest lac conţine cantităţi impresionante de carbonaţi, clorhidre şi sulfaţi dăunători corpului uman.

8. Horseshoe lake din California, SUA

Acest lac se află deasupra unul vulcan activ. Acum 20 de ani copacii din jurul său au început să moară datorită cantităţilor mortale chiar şi pentru copaci de dioxid de carbon. În 2006, 3 oameni au murit asfixiaţi după ce şi-au aşezat locul de campare în apropierea lacului.

9. Lacul Yellowstone, SUA

Sub acest lac s-a creat un dom de mărimea a 7 terenuri de fotbal. Acest lac este o bombă cu ceas, chiar şi cel mai mic cutremur cauzând o explozie de proporţii uriaşe, creîndu-se astfel un hazard ecologic de natură hidrotermală.

Citeste si:  Croazieră pe Mediterană

10. Lacul Nyos, Camerun

În lume există doar 3 lacuri explozibile, sau lacuri răsturnate, iar acesta este unul din ele. Un petic de magmă emană cantităţi imense de dioxid de carbon în apă, creînd astfel acid carbonic ce produce asfixierea. În anul 1986, în urma unei explozii, acest lac a ucis prin asfixiere mii de oameni din satele din juriul acestui lac.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Cele mai periculoase 10 lacuri din lume

  1. Ce este cel mai interesant e ca multe dintre ele au peisaje cu adevarat frumoase, si parca de ademenesc sa le vizitezi. De YellowStone chiar nu stiam ca ar fi un lac periculos, mai ales pentru ca acolo e rezervatie naturala

  2. E lac rasturnat si acela si poate emana oricand o doza imensa de dioxid de carbom ce ar putea ucide foarte multi oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *