O lume într-o altă lume

V-ar plăcea să trăiți într-un loc total diferit lumii cu care ați fost obișnuiți? Unde regulile unei societăți ”normale” să nu existe? Unde tehnologia și timpul să pară elemente dintr-o altă dimensiune?

Dacă ați răspuns afirmativ, vă invităm în Christiania- un cartier care se guvernează singur, în vecinătatea Copenhagăi. Regulile acestui ținut interzic furtul, violența, armele, cuțitele și drogurile puternice. Pe lângă afinitatea sa pentru consumul de canabis, Christiania este de asemenea cunoscută pentru dragostea locuitorilor săi pentru meditație și yoga, iar în străinătate este considerat un exemplu al stilului de viață progresiv și liber.

S-au împlinit de curând 40 de ani de când durează acest experiment social, acum reglementat și prin lege. 850 de oameni pe 34 de hectare se autogospodăresc. Si asta fără amestecul statului. Este un stat în stat. Si asta se întâmpla în Copenhaga, chiar în inima ei, într-o fostă bază militară.  Multă yoga, multă „iarbă” și oameni „altfel”. Au mașini și mobile, dar totul pana la intrarea în ”oraș”.

Deja în Christiania funcţionează o grădiniţă, o fabrică de biciclete, o alta de pâine, o tipografie, un post de radio, diverse săli de spectacole, un atelier de recondiţionat maşini vechi. Are propriul drapel, „pictat” cu trei puncte galbene pe fond portocaliu, reprezentând punctele celor trei „i” din numele „Christiania”. În 2005, „oraşul liber” număra aproape 1.000 de locuitori, fiind, încă de la fondare, subiect a numeroase controverse din cauza comerţului cu canabis care se practică de zeci de ani în aer liber.

Citeste si:  Peştera Gheţarul de la Vârtop

Ți-ar plăcea să trăiești într-un astfel de loc?

Dacă ai avea posibilitatea să creezi și tu un astfel de ținut, ce reguli ai impune?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

One thought on “O lume într-o altă lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *