Definiţie (sursa: support.google.com) – Un feed reprezintă un format care permite conţinutului dvs. să fie difuzat (şi permite altora să se aboneze la acesta) pe web, adesea sub formă de titluri, rezumate sau articole. Utilizatorii se abonează la feeduri, adesea prin intermediul unui agregator de feeduri precum Bloglines sau FeedDemon, care le oferă acces la toate feedurile dorite dintr-o locaţie. Aceasta le permite utilizatorilor să examineze conţinutul dvs. de oriunde s-ar afla, astfel încât să le fie uşor să afle ce este nou pe site şi să îşi amintească să revină.
În continuare voi prezenta pe larg setările serviciului FeedBurner, un serviciu care îi ajută pe deţinătorii de bloguri sau site-uri să-şi facă publice articolele cu ajutorul feedurilor.Pentru a putea merge mai departe trebuie să aveţi un cont Google şi să accesaţi pagina oficială FeedBurner – link.
Pasul 1 – exact ca în imaginile de mai jos va trebui să daţi un titlu feed-ului vostru şi adresei de feed.
TIP: Titlul nu trebuie să fie unul scurt şi cât mai sugestiv. Titlul pentru feed adress se recomandă să fie scris cu litere mici deoarece este posibil ca unele cititoare de feed să nu recunoasta scrisul cu majuscule
Bifaţi următoarele opţiuni ca în imaginea de mai jos,mai puţin “Item enclosure downloads (podcast downloads)” asta în cazul în care pe blogul vostru nu publicaţi şi podcast-uri.
După apăsarea butonului Next automat veţi fi direcţionaţi către panoul de control al feed-ului vostru.Setările următoare sunt esenţiale pentru o cât mai bună optimizare a feed-ului RSS.
1.Din meniul Optimize apoi în submeniul BrowserFriendly puteţi alege serviciile de abonare dorite să se afişeze pe pagina de feed. De asemenea o opţiune intereseanta este Personal Message care vă permite să transmiteţi vizitatorilor voştrii un mesaj personalizat:
Rezultat:
3.FeedFlare – la fel ca şi opţiunea de mai sus am preferat să nu fac un screen shot însă voi explica în câteva cuvinte la ce foloseşte acest meniu.În feed vor apărea butoanele bifate de voi sub articol.De exemplu pentru feed-ul Blog Event am considerat mai mult decât suficiente ca bifate să rămână opţiunea Facebook şi cea de comentarii.Exemplu în imaginea de mai jos:
4.Feed Image Burner – prin intermediul acestei opţiuni puteţi personaliza feed-ul să zicem printr-un logo reprezentativ al blogului vostru. Exact ca în imaginile de mai jos:
Rezultat:
5.Title/Description Burner – pe scurt cu ajutorul acestui meniu puteţi da un titlul şi o descriere feed-ului vostru.
Următorul meniu (cel de sus) este Publicize.Primul submeniu fiind Headline Animator.Această opţiune perminte generarea unui banner ce poate fi publicat acolo unde codurile html sunt permise.Dimeniunea standard fiind de 468×60 pixeli.
Un alt submeniu important este Email Subscription.Acest meniu face posibilă trimiterea de mesaje pe email într-un interval orar stabilit de către propietarul blog-ului/site-ului.
Communication Preferences – permite trimiterea unui mesaj personalizat către noii abonați la feed-ul blogului.Un exemplu de mesaj puteţi vedea în imaginea de mai jos:
Email Branding – cu ajutorul acestei opţiuni puteţi să vă personalizaţi modul în care vor apărea email-urile către abonaţi.Exemplu: subiectul mesajului,logo-ul blogului,fontul,dimensiunea şi culoarea textului.Exact ca în imaginea de mai jos:
Delivery Options – exact cum spuneam aveţi posibilitatea de a seta intervalul orar ca feedburner-ul să trimită către abonaţi conţinut.
PingShot – un serviciu care face posibilă notificarea serviciilor RSS în legătură cu articolele noi de pe blog.Nu trebuie decât să daţi un click pe butonul “Activate”.
FeedCount – este un widget ce poate fi introdus pe bloguri şi afişează numărul de abonaţi ai blogului.Vezi imaginea:
NoIndex – pentru ca Google să nu vă indexeze pagina de feed în locul blogului bifaţi “Indicate that your feed should not be indexed by search engines”.Nu cred că vrea cineva ca după o căutare a blogului mai întâi să apară pagina de feed apoi blogul propriu-zis.
În mare parte cam astea ar fi setările pentru abonaţii FeedBurner.Sper să vă fie de folos şi în caz că am greşit sau omis ceva vă rog să mă corectaţi.
Deasmenea vă invit să vă abonaţi la RSS Feed-ul Blog Event pentru a fi la curent cu cele mai noi articole.Abonarea se poate face şi printr-un click pe linkul de mai jos:
Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.
Am citit … mersi ;)
Mersi mult, am facut asta si pentru blogul nou.
cum setez read more ? sa nu mai apara tot articolul in e-mail ?
dashboard – settings – reading – ai o optiune acolo de ales..la mine e in romana..ceva cu summary
cu placere ! si la cati mai multi vizitatori
Salut, fii amabil cum aflu feedburner id . Imi cere widgetul de pe site sa introduc id-ul feedburner ;i nu stiu care este….
Salut! Intra pe linkul tau feedburner, adresa va fi una de genul . numefeed este ID-ul tau.
Super util, multumesc mult. Am gasit raspunsul la niste intrebari care ma chinuiau de multa vreme!