Thor și ciocanul fermecat

Cine n-a auzit de vestitul zeu Thor și ciocanul lui fermecat? Pentru cei nefamiliarizați cu legendele scandinave, pot gasi mai multe informații aici.

Regizorul Kenneth Branagh, cunoscut mai mult pentru filmele în care joaca, ne aduce cu Thor o producție bine punctată care îmbină frumos legenda cu realitatea și tehnologia prezentului.

Fiul lui Odin( Anthony Hopkins), Thor (Chris Hemsworth) este alungat din tărâmul Asgard (a se vedea și Stargate), pe meleagurile noastre, după o bătălie cu Giganții de Gheata, rivalii lor, pentru că încălcase cuvântul tatălui său de a menține pacea cu orice preț.

În palat rămâne fratele acestuia, Loki (Tom Hiddleston), care reușește să intre pe sub pielea celor de la curtea regelui.

Ajuns pe Terra, este găsit de o frumoasă tânăra cercetătoare ( Natalie Portman) pasionată de fenomene diverse (găuri de vierme, universuri, etc.), care încearcă mai întâi să descopere cine este acest supra-om, care deși este deposedat de puterile lui de zeu, reușește să depășească cu forța lui  orice ființă umană.

Ca în orice film american, intervine Guvernul prin oamenii în costume, care încearcă să țină totul sub control și să mușamalizeze pe cât posibil orice ar spune prea mult omului de rând.

Finalul deschis lasă loc unei continuări, care va apărea pe marile ecrane abia în noiembrie 2013, sub mâna regizorului Alan Taylor, specializat mai mult pe seriale TV (Urzeala tronurilor).

Scenariștii sunt școliți în alte artei SF-ului, lucrând înainte la diverse seriale de televiziune cu această tematică: Fringe, Andromeda, Terminator, The twilight Zone, X-Men.

Filmul merita văzut pentru modul cum este realizat scenariul și interpretarea actorilor. Dar la capitolul efecte speciale, de multe ori lasă de dorit, mai ales ca este un gen de film unde ar fi trebuit să exceleze și să impresioneze spectatorul cu feeria altor universuri.

Citeste si:  13 filme documentar care au schimbat lumea si ne-au schimbat punctul de vedere

Sperăm că Thor 2 va aduce o producție care ne va încânta din orice punct de vedere și va fi lansat într-o zi de joi…

Cine poate ridica ciocanul?  :)

[youtube id=”JOddp-nlNvQ” width=”600″ height=”350″]

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

3 thoughts on “Thor și ciocanul fermecat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *