Va fi un job sau o cariera?

Locurile de munca au ajuns sa fie un domeniu pasional pentru cei care se afla in cautarea unuei activitati zilnice care sa le asigure supravietuirea si implicit ajung sa se conformeze cerintelor de piata. Atat cererea, cat si oferta de munca sunt in continua crestere, ceea ce inseamna ca sunt o multime de companii care ofera locuri de munca Bucuresti, la fel cum sunt o multime de oameni care cauta sa munceasca intr-un domeniu oarecare. Acesti oameni se pliaza in functie de cerintele pietei de munca si implicit ajung sa lucreze intr-un domeniu in care nu au nici cea mai mica idee.

Spre deosebire de astfel de oameni, mai sunt cei cu experienta, cei cu calificare, precum inginerii, economistii, contabilii, programatorii, care cauta unele din cele mai bine platite locuri de munca. Perspectiva lor se bazeaza pe ceea ce viata le rezerva, pe ceea ce anii de facultate le-au adus si implicit pe ceea ce au castigat de-a lungul vietii lor.

Pasi pentru a gasi un job ideal

Regula nr. 1: Nu va descalificati pentru jobul dorit. Cercetati piata pentru cele mai recente locuri de munca, iar in functie de calificari si de preferinte respingeti acele locuri de munca care nu se potrivesc cu criteriile voastre.

Citeste si:  Ce influenta au retelele sociale asupra noastra?

Regula nr.2 : Aflati informatii despre locurile de munca la care aplicati.  Este important sa examinati ceea ce se cere, care sunt sarcinile si responsabilitatile unui loc de munca si care este salariul care se ofera. Mai multe detalii obtineti la un interviu cu potentialul angajator.

Regula nr. 3 : Cv-ul tau este o cheie pentru a deschide multe usi. Un CV este o amprenta personala, este o carte de identificare a propriei vieti si activitati in campul muncii Este important ca acesta sa dea o impresie buna pentru fiecare angajator pentru care aplici si implicit sa trezesti interesul pentru o persoana ca tine.

Regula nr. 4: Mergi la interviu si reuseste. Abia aici se vede cat de departe ai ajuns. Aici se vede cel mai bine descrierea pe care ai facut-o si impresia pe care ai format-o. Atitudinea, caracterul si informatiile sunt elemente cheie pentru a preciza adevaratul interes al companiei pentru tine. In cazul in care nu poti stabili un interviu fata in fata, acum ai posibilitatea sa optezi pentru un interviu angajare video. Prin aceasta modalitate ai sansa de a spune mai multe despre tine, de a evidentia ce iti doresti de la un job si perspectiva pentru viitoarea ta cariera.

 

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *