Wikipedia o sursă de informare eronată?

Foarte mulţi dintre noi apelăm la Wikipedia atunci când vine vorba de realizarea unui proiect (şi nu numai) care presupune documentare,preluarea datelor şi a informaţiilor publice oferite de către această enciclopedie online.

Şi totuşi,conform celor de la DailyMail,60 % din procentul articolelor oferite de ei ar conţine informaţii eronate.

Datorită faptului că publicul are acces la editarea paginilor ajungem să ne confruntam atât cu aceste erori umane,cât şi la erori făcute intenţionat  de cei care doresc să saboteze diverse pagini ale unor companii, de exemplu.Se pare ca nici  administratorii site-ului nu reacţionează prea repede la cei care se plâng că au descoperit  greşeli.

Cercetarea a fost condusă de Public Relations Journal, care a chestionat 1284 de membri despre articolele clienţilor lor pe Wikipedia.

După ce o greşeală este sesizată, urmează noi dificultăţi. Una din patru persoane chestionate se plânge că n-a primit niciun fel de răspuns de la Wikipedia. Alţii susţin că a fost nevoie de câteva săptămâni. Cei care se ocupă de enciclopedie spun, totuşi, că rezolvă problemele în 2-5  zile.

Ţi-a oferit vreodată Wikipedia informaţii eronate?

Ce surse de informare foloseşti ?

 

sursa:DailyMail

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Wikipedia o sursă de informare eronată?

  1. Atunci cand un site de genul asta este open-user, cu siguranta nu te poti baza pe acuratetea acestuia, ca deh… plin ii netu' de troli.

  2. Am avut si eu nevoie pentru cateva proiecte la geografie de wikipedia. cand am vazut ca cifrele si tot ce era legat de ele e gresit, am cautat pe site-uri oficiale. de atunci am renuntat la wikipedia.

  3. personal, cand intentionez sa folosesc informatii gasite pe wikipedia, fac un efort suplimentar si le mai verific in cel putin o sursa. eu sustin ideea de enciclopedie gratuita si open-user, tinand cont de faptul ca orice modificare adusa unui articol existent poate fi corectata ulterior de autorul articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *