X (Twitter): escrocii folosesc un truc simplu pentru a se da drept conturi oficiale

Escrocii au un nou mod de a te insela pe X (Twitter). Acestia pretind foarte simplu ca sunt conturi legitime, folosind o functie oferita de reteaua de socializare.

Numeroase sunt trucurile care pot fi folosite pentru a insela oamenii pe internet. Unul dintre ele este deosebit de eficient: luarea infatisarii sau a contului unei persoane legitime. Uneori, piratarea unui profil oficial ii permite hackerului sa plece cu o suma mare de bani, de obicei in bitcoin. Altii aleg sa se dea drept Elon Musk pe TikTok sau pe o alta retea de socializare. X (Twitter) este, de asemenea, afectata de acest fenomen. Recent, unii escroci au gasit un truc pentru a se da drept un profil cunoscut. Nu este nevoie de hacking, ei doar exploateaza o functie a platformei.

Atunci cand postezi un mesaj pe X, adresa web asociata contine doua informatii principale. Numele contului tau si apoi identificatorul postului (ID), adica o serie de numere. Numai ID-ul este utilizat de reteaua sociala pentru a determina ce sa posteze in final. Acest lucru inseamna ca oricine poate crea un URL cu numele unui profil la alegere, folosind in acelasi timp ID-ul unei postari care nu provine de la profilul in cauza. X va redirectiona pur si simplu catre adresa corecta si va schimba numele in sine.

Citeste si:  Samsung Galaxy S7

Escrocii se dau cu usurinta drept profiluri legitime pe X (Twitter)

Sa luam un exemplu. Adresa https://twitter.com/phonandroid/status/1738106896777699464 pare a fi o postare de pe profilul oficial Phonandroid. Cu toate acestea, daca faceti clic pe link, veti fi directionat catre un mesaj de la Elon Musk. Se preia pur si simplu identificatorul din tweet-ul sau. Acesta este modul in care lucreaza escrocii, creand adrese care, la prima vedere, par sa provina de la conturi legate de criptomonede (Binance, Ethereum Foundation, zkSync, Chainlink…). Doar ca acestea se leaga de conturi care incearca sa te insele.

Unii merg chiar atat de departe incat creeaza profiluri false care seamana cu cele reale pentru a te impiedica sa va iti seama de inselaciune prin verificarea adresei de redirectionare. Aceasta este singura modalitate de a fi siguri de legitimitatea linkului. Prin urmare, utilizatorii de X pe mobil trebuie sa fie foarte atenti, deoarece aplicatia X nu afiseaza o adresa URL. Este putin probabil ca reteaua de socializare sa faca ceva in aceasta privinta, deoarece redirectionarea este o functie de baza.

 

Sursa: https://www.phonandroid.com/x-twitter-des-escrocs-se-font-passer-pour-des-comptes-officiels-avec-une-astuce-tres-simple.html

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *