Facebook pregateste mini-retele pentru a te ajuta sa te intalnesti cu vecinii

Da, mai nou, se pare ca Facebook isi doreste sa creeze mini – retele sociale de cartier in cadrul platformei sale. Deci firma condusa de Mark Zuckerberg este gata sa lanseze o mini- retea sociala pentru a favoriza legaturile cu cei care traiesc aproape de tine. Proiectul nu a fost inca dezvaluit, dar societatea americana a dezvaluit recent ca testeaza deja unele mini retele sociale centrate pe mici zone geografice. Membrii retelei sociale se vor putea alatura astfel acestor mini retele « de cartier ».

Facebook nu a precizat inca marimea exacta a zonelor ce vor fi acoperite, pentru a putea fi tinuti la current prin intermediul unor animatii, noutati, dar si pentru a partaja anumite informatii cu vecinii. Facebook va propune si unele informatii sau reclame mai pertinente pe aceste mini retele sociale, care vor fi in legatura cu cartierul, de exemplu. La ora actuala, noua fucntionalitate este inca in faza de test, in Calgary, un cartier din Canada. Daca aceasta prima experienta va fi un succes, Facebook va dezvolta in mod logic acest concept al cartierelor peste tot in lume.

Mai mult ca niciodata, oamenii se folosesc de Facebook, pentru a face parte si participa la comunitatea locala. Pentru a facilita acest lucru, se testeaza deci acest concept, un spatiu dedicat din Facebook, unde oamenii se vor putea conecta cu vecinii lor. Facebook se inspira din succesul Nextdoor. La fel ca si in cazul functionalitati Dating, Facebook propune utilizatorilor care vor sa se conecteze cu vecinii lor, sa isi creeze un profil special pe platforma.

Astfel ca, vecinii vor putea consulta profilul, asta chiar daca nu sunt prieteni pe Facebook. Firma lui Mark Zuckerberg nu este insa prima care se intereseaza cu privire la interactiunile sociale online pentru micile zone geografice. Deja sunt formate peste tot mici grupuri dedicate informatiilor si animatiilor de cartier. Reteaua sociala hyperlocala Nextdoor are un succes imens deja si isi doreste si sa intre la bursa. Aceasta noutate a fost dezvaluita de catre Matt Navarra, un consultant in mediile sociale care a partajat pe Twitter capturi de ecran cu interfata denumita « Neighbourhoods ».

Ideea cea mai importanta este de a crea o comunitate in apropiere de noi pentru a putea cere sfaturi si recomandari, pentru a oferi si cere ajutorul, pentru a ne mobiliza pentru a sustine intreprinderile locale sau si pentru a discuta cu vecinii care au aceleasi interese comune. Capturile de ecran arata ca interfata propune partajarea locatiei pentru a se asigura de faptul ca toti locuitorii din cartier locuiesc in proximitate. Utlizatorii pot schimba locatia, pot schimba cartierul sau pur si simplu pot parasi interfata atunci cand isi doresc. Facebook a mai cerut de asemenea utilizatorilor sai, sa fie niste vecini buni. Mai urmeaza si o lista cu cinci puncte de respectat precum ar fi « Fii amabil sau Ramai local ». Dar fata de alte grupuri locale, care exista deja si unde se fac deja aceste lucruri, aici nu exista administrator.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *