Cum sa folosim corect un sistem de alarma

Utilizarea unui sistem de alarma poate fi de multe ori anevoioasa. Acestea sunt echipamente tehnologice foarte evoluate si in unele cazuri mai greu de utilizat. Multi comercianti nu va spun cum sa utilizati corect senzorii sau tot sistemul in general. Nici instalatorul nu face asta de cele mai multe ori. Ei voar doar sa-si faca treaba cat mai bine iar dvs sa apelati de fiecare data la serviciile lor. Totusi, puteti chiar dvs sa faceti ca sistemul sa functioneze doar cu cateva cunostinte de baza si logice.

SKUT.ro este un magazin care va sare in ajutor. La ei puteti gasi toate sfaturile de care aveti nevoie si echipamentul necesar. SKUT comercializeaza echipamente de supraveghere, sisteme de alarma, de incendiu si control acces, dar si echipamente auto si accesorii. Sunteti intampinati de specialisti in domeniul securitatii daca alegeti sa mergeti in showroom pentru a plasa o comanda sau sa o ridicati si primiti asistenta post vanzare. Puteti testa produsele in showroom si orice problema pe care o aveti o puteti rezolva pe loc.

Pentru sistemele de alarma, fie ca vorbim despre cele wireless sau despre cele cablate, functionarea lor poate pune batai de cap celor mai putin tehnici. Acest lucru este datorat de complexitatea sistemului si de numeroasele lui componente.

Aflati ca un sistem de alarma, indiferent de forma lui de conectivitate, contine urmatoarele componente: centrala, tastatura, senzorii, sirena, o baterie de backup. Acestea sunt componentele care formeaza un sistem de alarma. Accesoriile sau alte componente de legatura nu au fost incluse.

Pentru a avea o eficienta cat mai buna, trebuie sa va alegeti cu grija senzorii. Senzorii sunt cei care detecteaza problema si transmit informatia la centrala, unde este procesata si trimisa ulterior la sirena. Senzorii sunt de mai multe tipuri, fiecare pentru o anumita problema.

Sa luam spre exemplu senzorii de miscare PIR.  Acesti senzori au o tehnologie simpla la interior. Scaneaza in permanenta un anumit perimetru si cand simt o fiinta vie in zona vor declansa alarma. Senzorul scaneaza radiatiile de caldura din jurul unui corp, iar daca acestea depasesc o anumita valoarea este clar ca acolo este o fiinta umana. Majoritatea senzorilor au imunitate la animale pentru a nu genera o alarma falsa.

Ei se monteaza la inaltime si in zona cailor de acces. Aveti grija ca acesti senzori sa nu aiba in calea lor obiecte care pot bloca buna functionare. Daca o planta este langa senzor si o frunza il acopera partial, s-ar putea sa nu mai functioneze.

Senzorii de gaz sunt cu atat mai speciali. Acestia se monteaza in zonele in care riscul unei scurgeri de gaz este ridicat, iari aici putem mentiona bucataria. Senzorul se monteaza de preferat la inaltime si poate detecta mai multe tipuri de gaz. Sa speram ca nu aveti nevoie niciodata de el.

Senzorul de inundatie se monteaza in zone unde riscul este la fel de ridicat. Subsolurile blocurilor, o magazie unde sunt multe tevi sau chiar toaleta sunt locuri perfecte pentru el. Cand apa ajunge la un anumit nivel atunci este declansat senzorul. La bloc sunt riscuri foarte mari ca vecinul sa te inunde.

alarme skut

Un alt senzor pretentios este cel pentru geamuri sparte. El functioneaza cu ultrasunete, iar cand un geam este spart simte acest lucru. Sunetul produs de un geam spart activeaza senzorul si declanseaza alarma. El se monteaza in locurile prin care un hot ar putea intra in locuinta. Daca stati la curte, geamurile cele mai riscante sunt cele din fata casei, la intrare. La bloc este cam greu sa intra un hot pe geam, mai ales daca stati la un etaj foarte mare. Insa ne mai mira ceva?

Vino la SKUT.ro pentru cele mai bune servicii. Magazinul iti ofera o varietate de produse pentru siguranta si protectia ta. Primesti cele mai bune servicii precum testarea produselor in showroom, asistenta post vanzare si ridicarea personala in showroom. Toate produsele au garantie si aveti dreptul de retur in 14 zile. Vezi aici gama completa de echipamente de supraveghere video, sisteme de alarma, control acces, sisteme de incendiu, echipamente auto si accesorii.

Salvează

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *