Interviuri cu bloggeri: Rareș Hudea de la rareshu.com – “Blogul m-a ajutat să învăț mult mai multe de online media, și mă ajută la diferitele proiecte la care am lucrat/ lucrez.”

Rareș ( rareshu.com ) se numără printre bloggerii aceia foarte activi, atât online cât și offline, cu atât de multe activități, că te întrebi când le face pe toate! Între o tură cu bicicleta unui prieten și un volum de Stephen King, sibianul pasionat de tenhică și-a făcut timp de o scurtă discuție cu noi.

 1.Salut, Rareș! Bun venit pe Blog Event! Hai să începem cu începutul și să ne povestești puțin despre ține și blogul tău.
Salut. Despre mine, pe scurt: sunt născut în Mediaș, trăiesc în Sibiu de 12 ani; sunt programator freelance, mai lucrez de când în când pe online marketing și SEO. Mă interesează o gamă foarte largă de subiecte, de la programare, știință, tehnică, istorie, geopolitică, muzică, filme, cultură, sport, etc și îmi face plăcere să citesc despre acestea ( mai ales în €œ”timpii morți” – “It’€™s compilling!!” :D ). Un lucru care nu la-m mai făcut de ceva timp a fost training sau recrutare, câteodată îi simt lipsa.
Blogul l-am început tocmai pentru a învăța câte ceva despre SEO, dar până la urmă, în urma blogmeet-urilor care au avut loc în Sibiu și interacțiunilor cu bloggerii a ajuns să fie blog în toată regula. Scriu în principiu despre proiecte și evenimente interesante în Sibiu și nu numai, și mai am alte câteva subiecte despre care mai scriu.

 2.De cât timp ești în blogosferă?
Scriu pe blog de 2-3 ani.

 3.Cât timp acorzi blogului pe zi?
În medie, blog-ul îmi ocupă ca o oră două, câteodată îmi ocupă o zi întreagă (sau noapte :D )
 
 4.Ce impact a avut/are blogul pentru tine? Poți spune că blogging-ul face parte din viața ta?

În primul rând blogul m-a ajutat să învăț mult mai multe de online media, și mă ajută la diferitele proiecte la care am lucrat/ lucrez. Pot spune că face parte din viața mea în sensul că a devenit o activitate destul de importantă pentru mine în mod curent.
Un alt aspect al blogging-ului e că am cunoscut persoane care au aceleași interese cu mine, și cu unii bloggeri chiar am lucrat sau pornit unele proiecte €œoffline.

 5.Ce bloguri citești zilnic? Pe ce nișă mai exact?
În principiu citesc blog-urile prietenilor ( cei din blogroll, ar fi o listă destul de mare să o scriu aici ), mai aflu ce mai fac, ce mai pun la cale, ce gândesc.
Mai citesc blog-uri legate de istorie, filozofie, un blog care îl citesc zilnic e strategypages și stratfor-ul, și câteva ziare americane și britanice.

 6.Care este părerea ta despre blogmeet-uri? Au un rol important în activitatea de blogger?
Consider că blogmeet-urile sunt binevenite, în condițiile în care unii bloggeri mai vor să facă schimb de informații și opinii cu ceilalți, să pornească unele proiecte.
Bine, sunt alți bloggeri care nu vor să iasă pur și simplu la activități de genul și e foarte ok. Nu cred că se poate vorbi de o €œblogosferă care să îi cuprindă pe toți cei care scriu.

7.Ce le recomanzi celor care vor sムse apuce de blogging?

Să se gândească destul de bine despre ce vor să facă cu el, dacă să fie un fel de jurnal, sau să scrie ca să fie citit și de alții. Și să își păstreze o minte deschisă. Și să îi respecte pe ceilalți. Consider blogoesfera un fel de alternativă la actuala presă scrisă și acolo sunt destui care scriu doar ca să scrie și să jignească. Consider că suntem mai buni ca ei.Š

8.Ce nu le recomanzi?
Nu le recomand să își înceapă un blog cu scopul de a face bani. Ca să se întâmple lucrul ăsta, trebuie să fie o afacere și un business plan solid. Altfel iese un terci.

9.Hai să vorbim puțin despre Bloggeri la Schimb. Cum s-au desfășurat zilele tale acolo? Cu ce te-ai ales, din punct de vedere al experienței după această campanie?
Bloggeri la Schimb a fost un proiect foarte interesant al celor de la Siemens și mă bucur să văd că firmele încearcă să ajungă la clienți și posibili viitori angajați și prin metode mai eficiente și bine gândite.

Cum ziceam și mai sus, că sunt pasionat de tehnică ( de formare profesională, ca inginer ), proiectul mi-a dat ocazia să îmi bag nașul (pe cât posibil) în diferite proiecte la care lucrează programatorii de la Siemens în Brașov, proiecte de energie la Brașov și Poiana Brașov. Am mai avut ocazia să cunosc câțiva bloggeri din Cluj și din Brașov.

 10. Povestește-ne câteva lucruri despre Bloggeri la Schimb ce nu s-a scris pe bloguri. 
Păi s-a cam scris, fotografiat tot. :P

11. Făină “munca de jos”, așa-i? :D
Absolut. :D Mai ales dacă lucrezi cu tensiuni și electronică. :P

 12. Și preferata mea, Bicicleta zilnică. Că multă lume a apreciat această inițiativă se înțelege de la sine. însă cum vezi tu această idee, Bicicleta Zilnică?

Cum spune și titlul, am vrut să ne aducem contribuția la crearea unui mediu și mai favorabil folosirii cât mai dese a bicicletei în Sibiu. Și am pornit de la un lucru foarte evident: biciclete în Sibiu sunt, bicicliști, sunt, piste, sunt, dar de legat bicicletele, nu. Așa că am pus rasteluri (35 ).

 13. Câți oameni sunt implicați în acest proiect?
Au fost implicate 3 persoane, eu, Ioan Bebeselea ( de la inalergare.ro a€“ inițiatorul proiectului) și implementat cu ajutorul lui Tudor St. Popa (de la cemerita.ro). Plus încă vreo 3-4 persoane care ne-au ajutat punctual în proiect. Am avut inclusiv câțiva voluntari care ne-au ajutat să branduim rastelurile și 7 alergători care au alergat pentru strângere de fonduri pentru proiect la Semimaratonul Sibiului.

 14.Folosești bicicleta pentru a te deplasa în diferite locuri?
De fiecare data când un prieten îmi împrumută o bicicletă. :p  Nu posed deocamdată o bicicletă, merg foarte des pe jos.

 15.Cât de des?
O dată, de două ori pe lună. Dacă aș avea una, aș folosi-o de fiecare dată când aș ieși din casă să merg undeva.

 16.Planuri de extindere la nivel la național sunt referitor la acest proiect?
Deocamdată nu există un asemenea plan, proiectul ne-a consumat foarte mult timp și energie la toți trei, deocamdată acum suntem foarte ocupați cu proiectele personale, unele în întârziere tocmai pentru că am lucrat foarte mult la BZ. Dar nu ne oprim aici, evident, vrem să dezvoltăm proiectul, probabil la anul.

 17.Alte proiecte care merită menționate?

Au fost proiectele inițiate acum 2 ani de bloggerii din Sibiu, un proiect caritabil de Crăciun, Tag the Flag (un fel de Amazing Race  ) și cel recent, Maratonul Cindrel InAlergare de pe 11 august, și cam atâtea ar fi deocamdată. Am mai fost implicat într-o formă sau alta în alte proiecte. Sincer, de când cu BZ, nu am prea mai apucat să fac altceva mai important. :P

 18.Cum e Rareș atunci când nu scrie pe blog? Ce muzică ascultă? Ce filme îi plac? Pe unde se distrează?

Când nu scriu pe blog și nu lucrez, dar sunt la calculator, citesc diferite site-uri, caut resurse pentru unele tehnologii de programare, ascult muzică ( de toate felurile, de la a€™30 și muzică clasică, la rock, heavy metal, punk, rave, mai rar muzică ambientală. ) Mă uit la o comedie, sau seriale de comedie, seriale și filme SF, horror, de război ( Dr. Who, Twilight Zone, orice de Stephen King, etc ). De ani buni nu au apărut filme care să îmi placă, de obicei mai uit la fimele mai vechi. Câteodată mă uit la emisiunile de pe National Geographic și Discovery, cam orice prind, rar e o emisiune care nu mă interesează.

În rest, gătesc destul de des, în ultimul timp m-am axat mai mult pe carneturi, hamburgeri, costițe la grătar, :P fac mișcare, alerg, mă pregătesc pentru maratonul Piatra Craiului de anul acesta din octombrie, mai ies la o bere cu prietenii, dacă e un festival eveniment cultural în Sibiu mă duc pe acolo. Și spun multe bancuri și glume.

19.Ultimul loc vizitat?
București, am fost cu un prieten să facă un upgrade la două servere de ale lui într-un Data Center :P Dar aș fi vrut să fie Japonia. :D
 
 20.Ce planuri de viitor ai atât legate de blogging cât și pe plan personal?
O să lucrez în mod continuu să îmi îmbunătățesc blogul curent, vreau să mai deschid încă două, unul în limbă engleză și unul commercial, de aplicații pentru telefoane.

 21.Rareș, noi îti urăm succes în tot ceea ce faci și te felicităm totodată. Ai un mesaj pentru cititorii blogului nostru dar și al tău?
Sper să folosească fiecare platforma BlogEvent cât mai bine și sper că cei care îmi citesc blogul să o facă în continuare cu plăcere și să mai dea link și la prietenii lor :P

Mult success și vouă și mult spor.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “Interviuri cu bloggeri: Rareș Hudea de la rareshu.com – “Blogul m-a ajutat să învăț mult mai multe de online media, și mă ajută la diferitele proiecte la care am lucrat/ lucrez.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *