Când ai donat ultima oară sânge?

Când ai donat ultima oară sânge?

Știi că donând  doar o singura dată sânge poți salva și trei vieți?

Sângele donat de tine poate salva un nou născut, o mamă, un tată, un frate sau o soră. Tu le poți oferi o șansă de a-și trăi mai departe viața.

Dragii mei,

Aș vrea sa vă invit să faceți o faptă bună! Viața unor oameni poate depinde de gestul vostru.

Doar 4% din persoanele eligibile donează în mod constant sânge, așa că nevoia rămâne în continuare una foarte mare.
Spitalele de oriunde au nevoie de o rezervă de sânge aparținând oricărei grupe, nu doar de sânge aparținând unei grupe mai rare. Cu cât grupa de sânge este mai comună cu atât cererea este mai mare. Cele mai frecvente grupe de sânge sunt O și A. Mai puțin frecventă este grupa B, iar AB este și mai rară.

Cum se realizează?

Procesul în sine este unul foarte lejer si nu durează mai multe de 60 de minute. Se poate dona sânge în majoritatea spitalelor mari, de obicei în resedința de județ, pe tot parcursul anului. Recoltarea propriu-zisă durează aproximativ 10 minute, timp în care se extrag 470 ml de sânge. Un ac steril se introduce într-o venă de la plica cotului; dupa folosire acul este distrus la temperatură înaltă pentru a nu se transmite vreo infecție.

Unde se duce sângele meu?

În fiecare secundă undeva în lume apare nevoia de sânge. Este vorba atât despre oameni accidentați, despre oameni în sălile de operații cât și despre oameni care suferă de afecțiuni grave la care singura șansă este transfuzia de sânge la un interval de timp.Pentru milioanele de oameni care au nevoie de sânge anual , asta ar face separarea între viață și moarte.

Cine poate să doneze sânge?

Chiar tu, dacă:

  • Ai vârsta cuprinsă între 18 si 62 ani;
  • Ai o greutate corporală minimă de 50 kg;
  • Ai tensiunea arterială maximă de 20 mmHg iar minima 10 mmHg;
  • Nu ai afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer;
  • Au trecut 60 zile de la ultima donare.

Haideți să nu ne cramponăm de scuze(lipsa timpului, fobie de ace, fobie de spitale, neîncredere in procedură) și să salvăm o viață.Doar împreună putem să facem ceva! Implică-te și tu și povestește-ne când și cum ai donat sânge!

Îți mulțumim din suflet…

Aici găsiți o listă cu toate centrele de transfuzie sanguină din ţară.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

14 thoughts on “Când ai donat ultima oară sânge?

  1. Frumos post Adina, eu donez sange din doua in doua luni si vreau sa va spun ca e mare nevoie de sange, mai ales grupa B3 negativ. Donarea se face cu o trusa sterila care se desigileaza in fata voastra si dureaza cam 10 minute. Dupa aceea va simtiti foarte bine fiindca sangele se regenereaza. Daca aveti nelamuriri scrieti si o sa va raspund. Eu donez de aproape 10 ani.

  2. A fost mama zilele trecute si cred ca saptamana asta merg si eu… N-am mai donat de vreun an… Ultima data m-am ales cu o vanataie foarte urata si mare ce m-a tinut o saptamana :|

  3. Eu nu am donat nici o data. Stiu ca este bine sa donezi sange, dra nu cred ca voi dona sange in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *