Cum ar fi daca ceaiul verde ar fi solutia pentru rezistenta la antibiotice?

Rezistenta la antibiotice este o provocare majora pentru secolul XXI. Si cum ar fi daca solutia la aceasa problema ar fi pur si simplu ceaiul verde? Cercetatorii au descoperit de curand ca una din proprietatile sale naturale ar putea ameliora eficienta antibioticelor.

De ce este important acest lucru? Supraconsumul si o proasta utilizare a antibioticelor au permis bacteriilor sa dezvolte mecanisme de aparare contra lor. Rezultatul- maladiile infectioase care au fost tinute sub control pana acuma mai nou nu mai pot fi tratate, un lucru care duce la cresterea numarului de decese provocate de infectii.

Presiune sanguina, alergii, diabet sau pierdere in greutate… deja ceaiul verde are o multime de virtuti mai mult decat impresionante. Si mai iata inca una – datorita unui compus natural, ceaiul verde ar putea ameliora eficienta antibioticelor. Cel putin aceasta este concluzia unei echipe de cercetatori britanici.

Cercetand frunzele de ceai verde, cercetatorii au identificat un polifenol, EGCG, care ar avea proprietati miraculoase atunci cand este asociat cu aztreonamul, un antibiotic folosit contra bacteriei Pseudomonas aeruginosa. Aceasta poate provoca grave infectii, uneori mortale. Bacteria este asociata  cu grave infectii respiratorii si cu probleme circulatorii care se pot traduce prin maladii foarte grave si cronice diverse.

O arma contra antibiorezistentei? Conform oamenilor de stiinta, interactiunea dintre cele doua este cea care provoaca efectul atat de mult asteptat. Tratamentul este mult mai eficient pentru a distruge bacteriile.

Citeste si:  Fara spaga la medici si metoda de a inlatura tentatia

Pentru cercetatori, aceasta descoperire este cea care deschide noi cai atunci cand vine vorba despre combaterea antibiorezistentei.

Produsele naturale precum EGCG, folosite in combinatie cu antibioticele care sunt autorizate pot reprezenta o buna modalitate de ameliora eficienta lor si durata lor de viata utila din punct de vedere clinic.

Specialistii sunt de parere ca EGCG ar putea sa faciliteze absortia unui antibiotic, marind permeabilitatea bacteriei. Doar ca nu ar trebui ca EGCG sa actioneze pentru a mari sensibilitatea bacteriilor la antibiotice.

Pentru a limita fenomenul de rezistenta la antibiotice, iata cateva sfaturi de baza de respectat:

  • sa iei pana la capat tratamentul cu antibiotice, chiar daca starea de santate s-a ameliorat.
  • nu lua antibiotice fara recomandarea medicului specialist.
  • nu da niciodata altor persoane antibioticele care ti-au fost scrise tie.
  • privilegiaza produsele animale crescute fara antibotice.

Doctorul Jonathan Bets, principalul autor al studiului subliniaza faptul ca este foarte important sa se dezvolte cat mai urgent noi medicamente in lupta contra rezistentei la antibiotice.

Rezistenta la antibiotice este o amenintare serioasa pentru sanatatea publica mondiala. Fara antibiotice eficiente, succesul tratamentelor medicale este compromis.

Antibioticele nu te ajuta sa te vindeci mai repede, contrar ideilor preconcepute. Sunt cele care sunt eficiente doar contra bacteriilor pe care le distrug si le impiedica dezvoltarea. Si atata timp cat bacteriile nu sunt eliminate, putem sa trasmitem mai departe infectia, deci asta nu inseamna ca daca luam antibiotice nu mai suntem contagiosi.

Citeste si:  Rolul Gulf Stream-ului

In plus, fiecare bacterie trebuie sa fie tratata cu propriul sau antibiotic. Si nu persoanele sunt rezistente la antibiotice, ci bacteriile. Un lucru care incearca sa se rezolve cat mai repede.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *