Daca vrei sa ai blog…

Cum sa faci sa ai succes? (De ce succes? Pentru ca un blog are ca specific dorinta de a crea un impact in lumea online. De a stabili o reactie in randul cititorilor.)

Bineinteles ca ar trebui sa te hotarasti despre ce anume ti-ai dori sa scrii. Sa-ti faca placere si tie si altora.

Exista categoria blog personal in care poti scrie cam despre orice opinie legata de orice aspect din viata ta. Ca intr-un jurnal. Atentie insa. Se spune ca nimic nu e mai plictisitor decat visele altora. Ai grija sa scrii despre lucruri cu care si altii sa se poata identifica. Sigur ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Iata drept exemplu blogurile personale lavenderthoughts si questioare care se bucura de o mare popularitate. Cele doua scriu despre viata lor insa stiu sa discute cu publicul si e o placere sa le asculti povestind despre lucruri din viata lor insa nu numai.

Am putea face o paralela cu profesorii care ne-au inspirat. Unora le iesea si sa ne motiveze si sa ne povesteasca cate ceva din viata lor personala. Altii nu spuneau nimic din viata lor personala insa orele lor erau la fel de fascinante.

Alte bloggerite aleg sa fie beauty gurus, adica sa ne invete cum sa facem cate un machiaj ca ele. Sunt un fel de modele dar si un fel de profesoare care ne invata din experienta lor. Astfel este blogul Andei Zelenca. De asemenea si aici personalitatea se imbina cu profesionalismul! Ca sa faci un astfel de blog trebuie sa stii cand sa povestesti despre viata ta, ce anume, cat anume si cand sa scrii despre lucruri care intereseaza pe toata lumea! Sa stii sa stabilesti un dialog cu cititorii e esential. Sa stii sa te faci placuta si de asemenea sa stii foarte bine despre ceea ce vei prezenta pe blog. Cunostintele se imbina cu modul in care le prezinti.

Mai sunt si bloguri de nisa, cum ar fi cele despre un subiect care nu intereseaza neaparat pe toata lumea, desi fiecare blog are publicul lui tinta. Astfel ar fi cele despre haiku (Romanian Kukai), psihanaliza (psihanaliza.info) unde e nevoie pentru a le citi si de o dorinta de a afla cat mai mult despre domeniul respectiv.

Poti avea blog despre moda, despre machiaj, despre carti, poti pune pe blog propriile creatii insa trebuie sa stii sa prezinti totul in asa fel incat sa captezi atentia unui public. De asemenea, pentru a supravietui in blogosfera trebuie sa iti faci publicitate, sa te inscrii in comunitati precum toateblogurile si zelist, sa faci schimb de link cu alti bloggeri pentru a asigura vizite reciproce, sa stii sa folosesti SEO pentru a fi gasit din Google search si sa-ti asiguri trafic etc etc. Ai grija insa sa nu devii prea comercial pentru ca si prin concursuri si asa-numitele leapsa poti atrage prin publicitate reciproca cu alti bloggeri trafic pe site. Poti face reclama la anumite produse pe blogul tau daca doresti. Depinde daca doresti popularitate sau doar sa atragi atentia asupra unor subiecte despre care ai dori sa afli si parerile altora. Insa sa scrii si sa nu ai vizitatori poate deveni demotivant la un moment dat.

Tu ce-ti doresti de la blogul tau?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *