Cum ar trebui să funcţioneze sistemul de asigurări auto din România

masini

Următorul articol pleacă de la ştirea difuzată acum câteva zile la televizor despre scumpirea polițelor RCA.

În Occident asigurările sunt mult mai scumpe pentru cei tineri. Statistic s-a dovedit că aceştia fac cele mai multe accidente. Cei care fac accident, automat le creşte asigurarea. Vitezomanii prinşi de poliţie ar trebui automat să le crească şi asigurarea. Cei în general indisciplinaţi de asemenea. Sunt enorm de multe accidente în România datorită şoferilor de fâţe, slab pregătiţi şi care iau permisele auto pe bandă rulantă fără să merite. De aceea este totuşi justificat să crească poliţa.

Mi-a fost dat să întâlnesc cazuri de elevi ale unor şcoli de şoferi care nu ştiau să citească. Acei oameni sunt acum şoferi ca şi voi ca şi alţii. Ştiau instructorii auto de ei? Ştiau. Ştiau poliţiştii examinatori? Normal. Nimic din ce mişcă într-un examen pentru obţinerea permisului auto nu se face fără complicitatea celor trei părţi. Cursant -instructor auto – organul examinator. O să mă întrebaţi cum reuşeau aceşti oameni să treacă proba scris, răspunsul: există zeci de variante de trecere bani să ai ca inventivitatea romanului este nelimitată.

Cum ar fi indicat să funcţioneze sistemul de asigurari auto:

Indiferent de vârsta dacă nu ai mai condus înainte şi eşti pentru prima oară proprietar al unei maşini vei plăti mult mai mult faţă de un şofer care a condus o perioadă mai lungă de timp. Cum îşi dau seama companiile de asigurări cât timp ai petrecut conducând?
Având în vedere că asigurarea auto este obligatorie altfel rişti să iei puncte de amendă ori nu eşti angajat ca şi şofer la nicio companie de transport fie ea şi curier rapid, neavând accidente înregistrate primeşti un bonus de la compania de asigurări. Anul viitor nu vei mai plăti 100 euro ci doar 70 pentru că nu ai avut abateri. Accidente, puncte de penalizare etc.

În regulă, ai 19-100 ani, vrei să conduci? Eşti propietarul unei maşini pentru prima oară şi nu ai mai condus niciodată, vei plăti 150 de euro de exemplu iar dacă la anul te prezinţi întreg la firma de asigurări pentru reînnoire atunci ai parte de bonus şi vei plăti să zicem 80 la anul.

Nu ai asigurare? Cinci puncte de penalizare valabile 5 ani de zile, o amendă usturătoare şi eventual confiscarea maşinii exact acolo unde ai fost prins. Iei taxiul până acasă. Faci dovada că eşti asigurat, îţi iei frumos maşina înapoi şi plăteşti şi taxa pentru câte zile ţi-a fost reţinută maşina în parcul auto.

Şi încă ceva, ce cauţi cu maşina neasigurată pe stradă şi fără măcar un minim service? Iei autobuzul nene ca toţi muritorii de rând dar cel puţin ştii că nu ai murit sau nu ai omorât pe altul.

Voi ce spuneţi?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *