Interviuri cu bloggeri: Lillee: “Fac blogging de plăcere, nu pentru bani”

Bine v-am regăsit la porţia de interviuri. Observ că bloggeriţele sunt mai active decât bloggerii în ceea ce priveşte interviurile.Poate sunt mai multe femei bloggeriţe decât barbaţi bloggeri? Hmm, se trezesc şi masculii, n-aveaţi voi grijă!
Astăzi o avem alături de noi pe Lillee  de la , o bloggeriţă din Constanţa. Vă invit să citiţi în continuarea dialogul virtual avut cu ea:

 

Bună, îţi mulţumesc pentru că ai acceptat să împărtăşeşti cu cititorii câteva idei despre tine. Înainte de a începe, te rog să te prezinţi în câteva cuvinte, ca la şcoală, o autocaracterizare.

Hmm, ca la şcoală… Ok, imaginaţi-vă că sunt în picioare, cu mâinile la spate. Autocaracterizare zici, autocaracterizare să fie. Sunt o zvăpăiată, îmi place să fiu înconjurată de lume şi cred că aş muri dacă aş fi nevoită să trăiesc singură, în pustietate. Nu-mi plac dulcegăriile, pisicelile, tot valul ăsta piţiponcesc ce ne înconjoară, mahalaua şi… telefoanele mobile. Îmi place să cred că sunt oarecum deschisă la nou şi ambiţioasă. Ei bine, am spus că îmi place să cred dar nu că sunt sigură. Şi… gata, mă opresc aici.

De când ai blog şi ce te-a determinat să ai unul?

Blogul îl am din septembrie 2009. Până de curând era pe o platformă gratuită, pe blogspot, dar am hotărât că vreau o schimbare. Iar când nebuna îşi pune ceva în dovleac, trebuie să ducă la bun sfârşit. Recunosc, fratele meu cel mic m-a îndemnat să dau naştere locului numit “blonde cugetări” şi tot el mi-a garantat că povestirile mele vor prinde la public. Dacă este aşa… aştept să-mi spuneţi voi.

Spuneai că eşti din Constanţa, ce părere ai despre blogosfera de acolo, se organizează blogmeet-uri, ai participat la un astfel de eveniment până în prezent?

Pff, sinceră să fiu, blogosfera în Constanţa e cam inexistentă sau poate că bat eu câmpii. Ideea e că, pe aici, prin zonă, nu se promovează foarte mult acest fenomen. Ţin minte că mi-a propus un blogger să organizăm o întâlnire dar m-am cam dat la o parte. Nu ştiu de ce. Nici timp nu prea am dar nici tragere de inimă, ca să spun lucrurilor pe nume.

Câştiguri de pe urma blogului au existat, se poate câştiga din blogging?

Un subiect controversat. Poate că s-o câştiga însă eu nu prea m-am străduit. Am făcut totul din pasiune pentru scris şi fac în continuare atât cât îmi permite timpul. Îmi place să văd că îmi sunt apreciate scrierile, îmi plac comentariile ce le primesc. Iar acum să trec la subiect: bani nu pot spune că am făcut de pe urma blogului. Am primit la un moment dat o ofertă despre un material pe care trebuia să-l scriu. Despre lenjerie intimă, dacă nu mă înşel. L-am scris dar m-am simţit vinovată faţă de cititori şi oarecum îngrădită. A fost singura dată când am primit ceva de pe urma blogului. E vorba de o sumă derizorie.

Ce preferi bloggerii sau ziariştii? Ca să fiu mai clar, te întreb, crezi că blogurile vor lua faţa ziarelor, dacă nu deja au făcut-o?

M-ai prins undeva la mijloc cu întrebarea asta.  Sincer? Ok, prefer bloggerii. Ştii de ce? Pentru că se pot exprima liber, nu au impuse anumite tipare aşa cum se întâmplă în cazul ziariştilor. Momentan nu cred că un blog poate lua faţa unui ziar pentru că aici vorbim de mentalitate, de obiceiuri, de concepţii. Iar omul, în general, când vrea să afle o ştire apelează la un ziar. Poate că îi oferă o credibilitate mai mare, nu ştiu ce să zic. Pe viitor, însă, nimic nu este exclus.

Mi-a şoptit o păsărică că lucrezi la un ziar local din oraşul tău.Ne poţi da mai multe detalii? Asta că tot vorbeam de ziare vs bloguri.

Hehe, da, ăsta e şi motivul pentru care am spus că m-ai prins undeva la mijloc cu întrebarea de mai sus. Am îmbrăţişat cariera de jurnalist nu de foarte multă vreme. Presa este frumoasă dar şi obositoare, câteodată chiar enervantă. Ai o mare responsabilitate în momentul în care aşterni ceva pe hârtie, sau în word.  Trebuie să fii pregătit când cineva te înjură sau te ameninţă, trebuie să te gândeşti că un articol nu va fi pe placul tuturor, trebuie să fii imun la răutăţile gratuite, ceea ce nu se aplică în cazul meu. Cel puţin momentan. Ce mă enervează cel mai tare e faptul că nu pot scrie liber, aşa cum fac pe blog. Dar, deh, e ceva absolut logic şi normal. Mă enervează când văd că cele mai citite sunt articolele de scandal cu toate că lumea se bate cu pumnul în piept că nu e aşa. Asta vinde, asta scriem. Şi tot noi ne luăm pumni de la cititori. Ziarul la care scriu este unul imparţial, destul de citit la nivelul Constanţei. Visul meu este să mi se ofere o rubrică unde pot fi eu, pamfletara de Lili. Mi-e dor, tânjesc să scriu aşa cum îmi place, în felul care mă caracterizează.

Şi acum să o cunoaştem şi pe Lillee  din spatele monitorului. Cum te descurci atunci când nu ai degetele pe tastatură

Cel mai bine mă exprim în scris, asta e clar, dar trebuie specificat faptul că sunt exact cum… scriu. Soţul şi prietenii îmi spun că în momentul când îmi citesc articolele mă şi văd în faţa ochilor, felul în care scriu mă caracterizează perfect. O zăpăcită mereu pusă pe şotii şi cu zâmbetul prezent la datorie. Sunt sociabilă şi mă adaptez oricărei situaţii dar trebuie să precizez că am momente de blondă veritabilă când o gafez urât, cam aşa sunt când nu am degetele pe tastatură. Când mă apucă nervii, mă transform într-o adevărată scorpie. Important este că îmi revin repede.

Cărţi, filme, sau muzică, ce îţi place? Cu ce te-ai delectat ultima dată?

Cu un roman al lui Stephen King, carte primită de la o bloggeriţă foarte dragă mie, madMe. Îmi plac şi filmele, horror să fie, dar şi muzica rock.

Care este cea mai frumoasă întâmplare din viaţa ta? Dar cea care ţi-a lăsat un gust amar?

Pfoai, am avut o grămadă de întâmplări frumoase, în general sunt legate de familie. Membrii familiei mele, fraţii, soţul, părinţii, sunt cei care îmi fac viaţa mai frumoasă. Cu un gust amar am rămas în momentul în care cineva nu a ştiut să mă aprecieze şi a profitat la maxim de faptul că îmi era jenă să spun NU. S-a întâmplat la un fost loc de muncă, unde m-am dedicat trup şi suflet aproape 4 ani. Probabil că în momentul de faţă acea persoană regretă dar e prea târziu.

În final, un mesaj pentru blogevent.ro şi cititorii săi.

Vă doresc mult succes cu acest proiect, sunt sigură ca va fi un real succes. Cititorilor le doresc numai bine şi îi îmbrăţişez cu mare drag. Dragi cititori, citiţi, citiţi, citiţi. J Ah, da, şi comentaţi.

Mulţumesc frumos încă odată pentru deschiderea de care ai dat dovadă, te mai aşteptăm pe la noi.

Şi eu aştept să mă mai invitaţi. Vă pup. Mulţumesc.

 

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

11 thoughts on “Interviuri cu bloggeri: Lillee: “Fac blogging de plăcere, nu pentru bani”

  1. Una din bloggeritele pe care le-am admirat si le-am indragit din prima clipa. Eram asa mititica pe langa ea, la numarul cititorilor ma refer si cu toate acestea Lillee nu se jena sa vina sa comenteze sau sa ma bage in seama. Toata admiratia mea pentru ea si sper ca intr-o zi, cu toata ca fuge de blogmeet-uri , sa o intalnesc la o cafea. Felicitari pentru interviu !

  2. Foarte tare "coana" Lili, eu v-am propus acel bloggmeet. Dar nu e nimic o sa mai organizam si alte intalniri cu bloggeri si daca o sa doriti sa veniti noi va asteptam cu cea mai mare placere.
    Sa vorbesc putin si de interviu de mai de sus. E un interviu foarte reusit.

  3. Da, asa este, tu mi-ai propus acel blogmeet. Nu am uitat, sa stii. :) Poate pe viitor… vorbim. :) Multumesc.

  4. Ce-i al ei e al ei! E dusă cu pluta şi dă culoare blogosferei. Trebuie să fii un fel de căpcăun ca să nu o îndrăgeşti.

    Lillee, dacă ai răbdare multă o să vină şi acea rubrică tocmai când nu te vei aştepta. Doar stăduieşte-te să te auto-depăşeşti. Sigur nu îţi e greu.

  5. cred ca e imposibil sa nu te iubeasca toata blogosfera…postarile tale sunt sincere si pline de miez, te binedispun oricat de catranit ai fi….bravo coana Lillee:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *