Interviuri cu bloggeri: Roşcata: ” Îmi plac filmele la nebunie, sunt o mare cinefilă”

Bine v-am regăsit la o nouă porţie de interviuri cu bloggeri. Astăzi am stat de vorbă cu Ana, sau Roşcata, aşa cum este cunoscută în blogosfera. Vă invit în cele ce urmează să lecturaţi în linişte, sau în gălăgie, asta depinde de voi, spusele Roşcatei.

 

Bună Ana, îţi mulţumesc pentru că ai acceptat să stai de vorbă cu noi. Înainte de toate, te rog să te prezinţi în câteva cuvinte.

Mă numesc  Anamaria, sunt cunoscută, în blogosferă, sub numele de Roșcata sau Vis de toamnă și locuiesc în Spania de 4 ani. Am sub aripă blogul http://roscata.ro/  de un an de zile și încerc, pe cât posibil, să îmi fac viața mai palpitantă scriind și descărcându-mă de tot ce e bun sau rău în viața mea, de zi cu zi, printre străini.

Ce blog ai şi cam cât din timpul tău îi acorzi şi lui?

Am un blog personal, pe care scriu despre mine, despre tradiții și obiceiuri spaniole, despre vacanțele noastre, recomand filme, seriale și despre orice îmi dă o motivație să scriu.

În timpul săptămânii nu prea am timp de internet, sau de blog, de aceea intru doar dimineața și seara, puțin, cât să mai scriu vreun articol sau mai citesc câteva bloguri și noutăți. Mai mult mă ocup în weekend de blog.

De unde te inspiri pentru articole? Ne poţi spune, sau păstrezi secretul doar pentru tine?

Păi, după cum am spus și mai sus, mă inspir din ce se întâmplă în jurul meu, sau ce îmi atrage atenția în mod deosebit.  Având în vedere că, aici, mai tot timpul este câte o sărbătoare, am mereu câte un subiect de discuție.

Cum e privită ideea de blogging la tine în oraş?

Am auzit că se fac blogmeeturi și sunt chiar destul de mulți blogeri în acest oraș, micuț, de lângă Alicante. Partea proastă este că aceste blogmeeturi se fac ziua, în timpul săptămânii, când eu sunt la muncă. Este un blogger care se ocupă cu actualitatea din Castalla și de acolo aflu toate noutățile. Cristi a vorbit cu unul dintre ei pe internet.

Acum o să-ţi pun o întrebare al cărei subiect ne sâcâie pe toţi. Cum te împaci cu haterii?

Deocamdată destul de bine. Am avut o mică dispută, la un moment dat, cu un tip, pe seama unui comentariu în care el vorbea urât despre mine. A și scris la el pe blog, spunând chestii foarte urâte dar, cum știu cine sunt eu, nu bag în seamă răutățile unui  tip care se crede superior femeilor.

Cum ţi se pare ideea de videoblog? Ai fi de acord să faci aşa ceva?

Da, m-a bătut gândul la un moment dat, dar nu cred că e de mine. Eu vorbesc mult și râd mult, în timp ce vorbesc. Scriind, recitesc și pot șterge pe unde mi se pare că bat câmpii, dar vorbind, nu mai pot da înapoi. Poate voi încerca o dată, de curiozitate.

Care au fost primele sfaturi pe care le-ai primit când te-ai apucat de blogging? Îţi mai aduci aminte cine ţi le-a adresat?

Păi, eu sunt cam uitucă din fire, dar Omul meu, fiind blogger de ceva ani, m-a ajutat mult la început. De fapt, el m-a făcut să mă gândesc sa-mi deschid acest blog.

Cred că toată lumea știe de Neamțu’ care făcea emisiunea Gura la ureche pe ustream. La sfârșitul lui ianuarie, anul trecut, i-am spus să mă ajute să-mi fac un cont pentru că aș vrea să mă apuc de scris…

La blogmeet-uri ai participat până acum?

Nu, dar plănuiesc de ceva timp ca atunci când ne întoarcem acasă, într-o scurtă vacanță, să facem două blogmeeturi mari, unul în București și unul în Iași. Sunt tare nerăbdătoate să cunosc multă lume din online.

Ne retragem spre offline. Cum este Ana atunci când nu se afla în faţa unui monitor?

 Roșcata în offline e o femeie încăpățănată, perfecționistă, vorbăreață, vulcanică, nebunatică și calculată în același timp și cu multe alte calități și defecte , dar cum spune Omul meu… “o roșcată nebună”.

Filmele sau cărţile te atrag? Cu ce ţi-ai clătit ochii ultima dată?

Filmele îmi plac la nebunie, sunt o mare cinefilă. Pentru cărți, mai rar îmi fac timp, mai ales că sunt genul care dacă găsește o carte care să-i placă, nu se lasă până nu o termină și nu aș mai dormi nopțile, doar să termin acea carte. Urăsc suspansul!

Ultima  recomandare de film o găsiți pe blog, e un film care merită văzut, îl recomand cu mare drag.

Şi ultimele întrebări fac referire la acest interviu, trebuie să aflu că ţi-a plăcut, adică eu ştiu, dar nu ştie toată lumea.

Păi, tu de unde știi? Glumesc! Ok, cum să fie? E fain, distractiv și totodată mă bucur că v-ați gândit la mine.

Şi o părere vis-a-vis de blogevent n-ar strica.

Sunteți o echipă faină, faceți articole pe diferite subiecte și, din câte văd eu, mergeți din bine în mai bine. Multă baftă în continuare!

Eu îţi mulţumesc încă odată pentru deschiderea de care ai dat dovadă, îţi urez succes în continuare şi te mai aştept pe la noi.

Cu mare plăcere și să ne revedem cu bine și altă dată.

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

8 thoughts on “Interviuri cu bloggeri: Roşcata: ” Îmi plac filmele la nebunie, sunt o mare cinefilă”

  1. Anuntam, desigur, trebuie sa stie toata lumea ca sa vedem cu cine ne intalnim. Sa speram ca prin vara sau primavara viitoare :).
    Multumesc si eu :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *