Între imaginea reală și ideal

Azi am să fiu superficială. Am să vorbesc despre aparențe. Pentru că trăim într-o lume extrem de superficială, în care, din păcate, felul în care arătăm contează mult prea mult. Despre un ideal colectiv, în care, din păcate, cred prea mulți.

O lume în care oamenii foarte slabi, care arată bine, sunt foarte bine văzuți. În care fetele mai ales, sun cu atât mai admirate cu cât se apropie mai tare ca aparență cu modelele de pe catwalk. Scuza designerilor este una simplă, și ușor de înțeles. Pentru astfel de fete nu trebuie adaptate hainele, ci doar create, pentru ca apoi să stea ca pe umeraș.

Însă noi, ceilalți, ce scuză avem oare pentru a-i face să se simtă mizerabil? Știm oare de ce arată așa? Oare încercăm mereu cu toții să vedem dincolo de aparențe? Eu nu cred! Și văd mereu fete mai ales, căci la bărbați problema nu pare a fi așa pronunțată, judecate pentru cum arată, ironizate fără să aibă poate vreo vină.

Nu vedem lacrimile de dincolo de fiecare kilogram, înfometarea, regimurile de slăbit restrictive, lupta care se duce dincolo de aparențe, adesea fără rezultat. Vedem tăria aparentă. Vedem indiferența față de kilogramele în plus, luată ca scut.

Bineînțeles, toată suferința lor este și exploatată pe deasupra! La televizor și pe internet apar mereu și mereu produse și dieteticieni minute, care îți promit că vei slăbi zeci de kilograme într-o lună, dacă îi vei asculta.

Și, de cele mai multe ori, promit degeaba. Nu este așa ușor să slăbești. În schimb, ce crezi? Super ofertă! Îmi iei produsul, slăbești 500 de grame pe zi. Dacă nu slăbești cât am promis, returnez banii! Pe cinstea mea de cercetaș! Când ai slăbit, și aici vine partea frumoasă….nu mai consumi produsul și pui la loc nu 10 kilograme, ci 20!!! E? Sună tentant sau nu?

Din păcate, sună tentant! Tinerele femei și doamnele sunt atrase precum fluturii la lumină de mirajul pierderii în greutate fără efort, sau cu mici stimulente de acest gen. Și nu trebuie neapărat să renunți la dietă sau la pastile! De multe ori, este suficientă o depresie sau un șoc emoțional puternic. Cunosc fete care au pățit-o, iar acum nu mai pot scăpa de kilograme.

Soluția mea de om care a avut probleme cu greutatea?

Dacă tu ești cel sau cea cu probleme, înconjoară-te de oameni care te iubesc așa cum ești. Discută cu ei despre asta, spune-le cum te simți, ce te doare. Găsiți împreună o soluție! Nu mulți își permit să meargă la nutriționist, dar la medicul de familie merge cerută o părere! Și încercați să mobilizați vreo doi din gașcă să vă scoată la alergat, chiar și în zilele în care nu păreți să aveți nici un chef! Găsește ceea ce îți place la tine! Poate ai ochi frumoși, sau un zâmbet admirat mereu! Poate o anumită parte a corpului tău, deși mai rotundă. este demnă de invidie!

Dacă știi pe cineva cu astfel de probleme, trage-l de limbă! Adesea, mândria nu ne lasă să recunoaștem cât de conștienți suntem de problemele noastre. Sau nu lăsăm pe cei din exterior să le vadă! Credeți-mă, au ceva lacrimi de vărsat pe tema asta, au o nevoie imensă să se descarce, să fie auziți!  Lăudați fiecare progres pe care îl fac. Dar nu îi mințiți! Nu le spuneți că da, au mai dat jos 100 de grame, dacă treaba asta nu este vizibilă! Fiecare progres este un imens pas înainte, un prilej de sărbătoare în miniatură! Nu le dați speranțe deșarte, căci nu vor fi încurajați, mai ales dacă vor sesiza că nu sunteți sinceri. Mai ales că există persoane a căror formă pur și simplu rămâne la anumiți parametri la maturitate. Vor slăbi foarte greu, pentru că trebuie să îți obișnuiască organismul cu multe schimbări, iar propriul corp este un „inamic” greu de supus!

Și dacă aveți prietene sau prieteni care arată foarte bine, dar se cred loviți de obezitate…a trebui să vă descurcați singurei, sau să îi duceți pachet la psiholog, ca impresiile astea sunt cel mai greu de tratat!

Sper că totuși există multe fete încrezătoare printre cititoarele nostre, conștiente că sănătatea contează mai presus de toate, și că nu este un preț care să merite plătit pentru un corp așa cum îl vor normele societății. Care înțeleg că deși este bine să arate în fiecare zi tot mai bine, trebuie să fie doar ele mulțumite de cum arată, nu să mulțumească pe alții! Iubirea și prietenia au limbaje neînțelese de aparențe! Și atâta timp cât le vorbim pe alea, avem susținere și cel puțin o mână ce se va întinde spre noi la nevoie!

Întrebarea este, ce ne facem până la momentul când o să arătăm cum ne indică standardele? Sau până vom fi mulțumiți de propria imagine, până ne vom iubi trupul așa cum este. Cum facem față privirilor celor din jur? Cum răspundem ironiilor? Cum demonstrăm că suntem mai mult decât un înveliș?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

6 thoughts on “Între imaginea reală și ideal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *