Alexandru Angela: “Postura de critic amator m-a caracterizat dintotdeauna”.

Angela Alexandru – http://anzhelamovies.wordpress.com

Seria interviurilor din campania Luna blogurilor cinefile pe Blog Event începe cu Anzhela și blogul ei, AnzhelaMovies – http://anzhelamovies.wordpress.com.
Am discutat cu această bloggeriță cinefilă despre începuturile blogului său, despre trecerea de la simplu spectator la cinefil, despre felul în care blogul și-a făcut simțită prezența în viața sa, trecând bariera internetului prin blog-meet-uri, dar și despre Angela, fata din spatele blogului. Vă invităm să le descoperiți pe toate, în cele ce urmează.

1. Bună Angela. Pentru început aş dori să te prezinţi în câteva cuvinte.

Salut întreaga echipă Blog Event şi mulţumesc pentru oportunitatea de a lua parte la promovarea propusă de voi. Sunt din Bucureşti, am terminat facultatea de jurnalism, dar momentan nu lucrez în domeniu. Sunt o persoană veşnic nemulţumită, dar care caută să găsească ce e mai frumos în viaţă. Când am o dezamăgire durează mai mult timp până să mă ridic şi să zâmbesc din nou, dar mereu ies câştigătoare în fața încercărilor. Cel puţin aşa îmi place să cred. Sunt încăpăţânată, mi-e greu să recunosc când greşesc şi nu uit să visez. Visez tot timpul.

2. Mai participi/ai şi alte proiecte în desfăşurare în afară de blogul tău?

Momentan am hotărât să dedic timp doar blogului. Am avut colaborări cu alte site-uri, lucru pe care nu-l regret pentru că am învăţat câte ceva. Am renunţat pentru că îmi neglijam blogul şi nu mă implicam suficient în dezvoltarea proiectului AnzhelaMovies. Atunci când mi se solicită, cu mare plăcere răspund propunerilor de guest post.

3. De ce un blog pe această nişă?

Pentru că iubesc filmele şi nu cred că aş putea scrie despre altceva. În alte domenii pot doar să vânez informaţii, dar nu le pot oferi. Cultura cinematografică acumulată este încă în completare, dar sper să mă recomande în scrierea cronicilor de filme. Îmi asum subiectivitatea articolelor şi asta se vede.

4. Ce te-a făcut să treci de la simplu spectator la cinefil? Ai văzut un film anume? Ai vrut să observi mai bine jocul unui actor sau prestaţia unui regizor?

Postura de critic amator m-a caracterizat dintotdeauna. Mă angajam în diverse recomandări şi certam un actor sau regizor pentru decepţiile oferite uneori. Pentru înfiinţarea blogului trebuie să mulţumesc unui bun prieten din Craiova. Şi-a luat poliţa de asigurare când a construit blogul, având garanţia că o să încep să scriu. Multe dintre discuţiile noastre erau bazate pe ultimele vizionări. În 2010 când am înfiinţat blogul, Marius, avea la rândul lui un fan site pentru serialul Lost. Destul de activă în aceea perioadă pe forum, am făcut o postare într-unul din topicul cu filme. Scrisesem la cald câteva cuvinte despre “Inception”. I-a plăcut şi a insistat cu o idee mai veche de-a lui, aceea de a începe să scriu mai des şi mai mult despre filmele care-mi ocupa atât de mult timp. Voia să împărtăşesc cu ceilalţi impresiile mele, încrezător că sunt persoane dornice să mă citească. Nu s-a înşelat şi îi mulţumesc pe această cale.

5. Care a fost primul sfat pe care l-ai primit atunci când te-ai apucat de blogging?

Citeste si:  Filme cărți - Ecranizarile cu adevarat bune sunt acelea care sunt ele insele filme bune.

Blogul a debutat ca o activitate personală ce nu promitea vreo revelaţie. Vizite nu prea erau, cititorii îi număram pe degete şi nu primeam nici feedback. Mi s-a spus totuşi să continui să scriu şi să nu renunţ.

6. Crezi că nişa pe care tu te-ai axat s-ar potrivi mai bine sub forma unui video blog sau audio blog ?

Nu neapărat. Un video blog sau audio blog ar fi doar o completare, dar nu o obligativitate. Un plus binevenit cel mai probabil, dar nu o necesitate.

7. Ce influenţă a avut blogul în viaţa ta?

Aş minţi dacă aş spune că moderarea blogului nu mi-a influenţat viaţa. Interesant este că a făcut-o într-un mod frumos, dezvoltându-mi pretenţiile în alegerea filmelor, motivându-mă să vreau să scriu cât mai calitativ. Mereu caut să aflu lucruri inedite de împărtăşit şi faptul că ştiu că multe din titlurile nominalizate intră după recenzare în atenţia cititorilor, mă face să fiu mai exigentă cu cronicile mele. Am devenit mai selectivă. Am învăţat să fiu mai organizată pentru că timpul liber pe care îl am trebuie împărţit conştiincios între mai multe activităţi. Cel mai important este că am cunoscut oameni interesanţi cu care am legat prietenii de durată.

8. Poveste-ne o scenă dintr-un film care ţi-a rămas întipărită în minte.

Foarte bună cerinţa numai că m-ai pus în dificultate. De obicei, mă las destul de uşor păcălită, indiferent de multitudinea de pelicule care mi-au bucurat orele. Finalul producţiilor “The Sixth Sense”, “Saw” şi “Oldboy” m-au lăsat fără replică. Totuşi recunosc că sunt câteva scene la care revin adeseori: reîntâlnirea din “Serendipity”, coregrafia din “500 Days of Summer”. Pentru a aminti o scene ce mă bântuie, voi nominaliza unul din filmele cult ce te răscoleşte după vizionare- “Schindler’s List”. Scena care m-a hipnotizat, portretizează o sclipire de inocenţă în mijlocul unui haos de dezumanizare. În timpul atacurilor de lichidare a populaţiei din ghetou, personajul lui Liam Neeson zăreşte o copilă îmbrăcată în roşu, zburdând neconsolată printre agitaţie. Cutremurătoare este liniştea fantomatică ce o însoţeşte, orchestraţia duioasă fiind în antiteză cu toată violența descătuşată.

Citeste si:  Va fi un job sau o cariera?

9. Într-o notă mai amunzanta, ce părere ai despre oamenii care strică farmecul unui film pe care nu l-ai văzut, povestindu-ţi finalul ?

Entuziasmaţi.Altfel nu pot să-i cataloghez. Le înţeleg neastâmpărul, deşi mi s-a întâmplat să aflu finalul multor filme fără a dori asta. Nu este plăcut, dar recunosc că am făcut şi eu asta cândva, fără a-mi da seama. De multe ori prefer să evit până şi urmărirea trailerelor pentru că-mi retează surpriza unor scene, aşa că nu sunt adepta spoilerelor.

10. Cred că ştii deja că Nolan a anunţat că va regiza pentru ultima oară The Dark Knight, crezi că va omorî personajul principal?

Nolan este unul dintre regizorii mei preferaţi şi ceea ce a reuşit să facă cu personajul Batman, este nemaipomenit. Sunt sigură că sfârşitul epic promis va fi unul menit să încheie într-un mod inedit experiența resuscitării supereroului. Nu mizez pe varianta ca Nolan să-l omoare pe Batman, însă asta nu înseamnă că nu poate renunţa la Bruce Wayne. Dacă va apela la asta, menţin certitudinea că va păstra ideea de continuitate, fără a dezamăgi. Nolan a gândit deznodământul seriei încă de acum şapte ani şi am încredere în el.

11. Ce film ţi se pare cel mai promiţător de la începutul anului până în prezent?

Acum depinde din ce punct de vedere priveşti un film ca fiind promiţător. Dacă te referi la raportul investiție-profit, s-au evidenţiat “The Avengers” şi “The Hunger Games”, filme care au primit şi confirmarea unor continuări. Din păcate sunt multe filme bune care nu vor intra în cinematografele româneşti, deşi s-au evidenţiat printr-un scenariu bun şi interpretări extraordinare. Pentru mine astea sunt filme promiţătoare . În orice caz, e prematur să mă pronunţ acum. Ne-am obişnuit ca spre sfârşitul anului să asistăm la un boom cinematografic. S-au remarcat momentan “Chronicle”, “Prometheus” şi “The Intouchables”.

12. Povesteşte-ne puţin despre cum e Angela cea din spatele blogului.

Încerc să pun puţin din Angela de dincolo de blog în fiecare articol. Fac confesiuni ale preferinţelor mele, menţionez genurile de filme pentru care am o slăbiciune şi când se poate, rememorez scene care m-au cucerit, totul pentru a se culege frânturi din personalitatea mea. Fiecare cronică este o declaraţie sinceră a ceea îmi place şi îmi displace. Tânără a generaţiei ’89, sunt o fire nostalgică se se agaţă de trecut, dar speră la mai bine pentru viitor.

Citeste si:  Interviuri cu bloggeri: Andreea(thesexist.ro): "De când am început să lucrez la The Sexist, am cunoscut o mulţime de oameni minunaţi"

13. Ţi-ai făcut prieteni noi datorită blogului?

Sunt mândră să spun că am cunoscut câteva persoane din blogosfera. Am luat parte la trei blogmeet-uri până acum şi am certitudinea că nu vor fi singurele. Blogosfera cinefilă are o adevărată comunitate formată, astfel ne-am dezvoltat un mic cerc al nostru unde articolele se citesc reciproc, completăm şi pasăm lepşe, ne confruntăm şi ne complimentam de fiecare dată. Da, pot să spun că mi-am făcut prieteni mulţumită blogului şi sunt persoane pe care sunt foarte nerăbdătoare să le cunosc oficial.

14.  Îţi cunoşti cititorii personal ?

Îmi cunosc prietenii care îmi aşteaptă articolele şi persoanele pe care le-am cunoscut în afara graniţei virtuale. I-am câştigat ca cititori fideli şi încerc să le menţin treaz interesul.

15.  Ultimul oraş vizitat?

Cred că era mai bună întrebarea “când ai ieşit ultima oară din Bucureşti?”. Asta ca să fac haz de necaz. Sunt singura vinovată pentru că nu m-am răsfăţat cu o vacanţă, dar mi-am promis că vara asta să ajung la Sighişoara.

16. Anotimpul favorit?

Aici nu ezit cu răspunsul şi mărturisesc că iubesc toamna. Sentimentul de melancolie, culorile ruginii, ploile dese, reuşesc să mă mângâie de fiecare dată. Sunt un blogger simbolist amăgit de romantism.

17. Întrebare rapidă: La ce te gândeşti în timp ce răspunzi la aceste întrebări? :D

La cât de mult iubesc filmele de am ajuns să ofer acest interviu. :D

18. Alte planuri sau proiecte în viitorul apropiat?

Am gândit câteva articole speciale pentru cititorii AnzhelaMovies. Multe dintre ele îi vor surprinde, iar altele, vor fi concretizarea unor idei care zăceau de mult timp prin căpşorul meu. Pentru promovare am pagina de facebook aproape pregătită şi nu sper decât să am inspiraţie pentru ca frazele să continue să se aştearnă singure şi cuminţi.

19. Angela îţi mulţumesc pentru că ai acceptat să te alături campaniei noastre. Profit pe această cale să te rog să transmiţi un mesaj atât cititorilor blogului tău cât şi a Blog Event.

Recunoştinţa este de partea mea. Sper să nu fi plictisit şi vă aştept pe blogul meu. Primesc critici, atât timp cât mă ajută, aştept aprecieri dacă le merit şi sper să aveţi încredere în mine. Vă mulţumesc!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

5 thoughts on “Alexandru Angela: “Postura de critic amator m-a caracterizat dintotdeauna”.

  1. Foarte bun interviul. Mă bucur să aflu mai multe despre Angela. Îmi place blogul ei, mă bucur că am avut şansa să o cunosc, chiar dacă această cunoaştere a rămas doar virtuală. Mi-aş dori ca toţi tinerii să fie atât de pasionaţi de ceva, să investească atâta muncă. Felicitări pentru interviu! O idee foarte bună.

  2. Roxana, iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase si pentru ca ai luat parte la aceasta frumoasa experienta pentru mine. Ma bucura faptul ca ti-a placut interviul si sper sa mai fi aflat cateva lucruri despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *