Orașe unde merită să mergi – Frankfurt, Germania

Toamna este anotimpul perfect pentru o plimbare prin marele oraș care  îți reîncarcă simțurile. O metropolă renăscută după bombardamentele celui de-al II-lea doilea război mondial, un oraș unde istoria și-a pus amprenta.

Numele lui oficial  este Frankfurt am Main deoarece este situat pe râul Main. Orașul dispune de un aeroport impunător” Aeroportul Internaţional Frankfurt” fiind cel mai mare din Germania, ocupând locul al 8-lea în lume. Deasemenea are o importanță deosebită găzduind Banca Centrală Europeană. Acest oraș este la fel recunoscut pentru importanța industriei sale  financiare ca Londra și  Paris din parte vestică a Europei, populația desfășurându-se  și de jur împrejurul Frankfurt-ului, ca în orice metropolă.

Propun acest oraș spre vizitare pentru cunoașterea culturii germane, pentru shopping și pentru multă plimbare.

Principale obiective turistice:

Domul sau Catedrala Sfântului Bartolomeu, se află în Domplatz, cea mai înaltă și impunătoare biserică a orașului, care concurează cu zgârie norii având o înălțime de 95 m. Este considerată cea mai importantă atracție al orașului fiind reconstruită de două ori. Prima dată s-a distrus parțial din cauza unui incendiu iar mai apoi din cauza bombardamentelor din cel de-al 2 lea război mondial.

Primăria Römer în traducere „cetățean al Romei, roman” este formată din 3 case gotice aparținând unei familii bogate de negustori. La fel ca celelalte clădiri și acesta a fost bombardat însă aceste clădiri au fost distruse complet, ulterior fiind reconstruite identic. În clădire se pot vizita portretele a 52 de  împărați ai Imperiului Roman originari din Germania de odinioară.

Biserica Sf. Paul se află pe Paulsplatz fiind numită principala biserica Evangelica Luterană a oraşului. A găzduit întrunirea primului Parlament German. Atrage privirile prin faimoasa frescă circulară din interiorul acestuia, care arată oamenii care i-au trecut pragul de-a lungul anilor. Fresca a fost terminată în 1991 de  către autorul ei, Johannes Grutzke.

Opera veche este o clădire renascentistă ce găzduiește o sală de concerte, construită în 1880 de către arhitectul Richard Lucae.

În acest oraș fascinant putem descoperi mai multe stiluri de arhitectură, restaurări impresionante și aceeaşi ambianță pe care ne-o dă Manhattan-ul.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

2 thoughts on “Orașe unde merită să mergi – Frankfurt, Germania

  1. Nu prea sunt de acord cu tine. Ok, am stat in Frankfurt destul si am ratat cateva obiective(n-am stiut de ex ca se poate vizita pe dinauntru PRIMARIA, da asta e), dar tot nu mi s-a parut un oras DE VIZITAT. Dimpotriva.
    Iar stilul nemtilor e absolut respingator. Ei muncesc, nu sunt facuti sa astepte cu bratele deschise turistii. Unii, cand erau intrebati in engleza ceva, pareau chiar deranjati. Da, ii deranjam in drumul lor robotizat catre munca si inapoi.

    Si apropo, ca si chestie interesanta: e o cladire in forma de creion. Aia mi s-a parut chiar marfa! Si da, ca tot omul, m-am pozat sub simbolul EURO!

    Un oras sa muncesti in el DA! Un oras IMPORTANT ADMINISTRATIV DA! Un oras TURISTIC insa NU!

    Parerea mea :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *