De cine se teme ISIS?

Ai fi de parere ca gruparea terorista ISIS nu prea se teme de nimeni si nimic, avand in vedere ca sunt sinucigasi prin definitie si pot sa distruga cam tot ceea ce isi propun. Ei bine, potrivit unui jurnalist german, Jurgen Tedonhofer, se pare ca ISIS are frica de statul Israel. Astfel, in anul 2014, jurnalistul a locuit timp de 10 zile la Mosul, in nordul Irak-ului, alaturi de membrii gruparii jihadiste ISIS. Dupa aceasta experienta, jurnalistul in varsta de 75 de ani a publicat o carte, unde a notat faptul ca Statul Islamic se teme de Israel.

Israel- cea mai mare frica a ISIS

Astfel, acesta a declarat ca Israelul nu este exclus din strategia de colonizare a Orientului Mijlociu. Todenhofer declara ca “singurul stat de care membrii ISIS au dezvoltat o frica este Israelul, pe motiv ca acestia cred ca armata israeliana este foarte puternica si nu ii pot face fata, vazand-o ca pe o amenintare. Ei [jihadistii] cred ca armata israeliana are puterea de a invinge trupele britanice si americane- care nu au niciun fel de experienta in razboaiele de gherila urbana. In plus, ISIS ii vede pe isralieni ca fiind foarte brutali in ceea ce priveste luptele de gherila sau cele impotriva teroristilor”.

Cu toate acestea, exista o multime de filmulete video in care ISIS a amenintat armata din Israel. Pana in prezent, ISIS nu a atacat Israelul sau teritoriile palestiniene ocupate, cu toate ca exista informatii oficiale care sustin ca in Gaza exista grupari afliate ISIS.

Pe langa toate aceste lucruri, jurnalistul german descrie gruparea al-Qaida ca fiind un “nimic” comparativ cu membri jihadisti ce fac parte din ISIS. Dupa perioada traita in nordul Irak-ului, jurnalistul a declarat ca a crezut ca acolo va intalni un grup terorist brutal, insa a ramas surprins sa vada ca intreaga tara a adoptat o miscare brutala.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *