Sporeşte securitatea si viteza blogului tău cu CDN-ul gratuit de la Incapsula

cdn

Dacă ţi s-a întâmplat să primeşti o notificare de la firma de găzduire cum că blogul tău foloseşte prea multe resurse astfel afectând buna funcţionare a serverului şi eşti rugat politicos să cumperi un plan mai scump de găzduire, ei bine te afli la locul potrivit. Informaţiile de mai jos îţi pot fi de mare folos pentru buzunarul tău dar şi pentru securitatea blogului.

Pentru începători, CDN (content delivery network) înseamnă un sistem de servere distribuite în diferite centre de date din zone geografice diferite, cu scopul de a oferi disponibilitatea la resursele unui site (text, imagini, JavaScript, CSS şi altele) într-un timp cât se poate de scurt.
O reţea C.D.N. vă ajuta foarte mult la viteza de încărcare a unui site deoarece utilizatorul final întotdeauna va descarca resursele web de la serverul din reteua C.D.N. care este mai aproape de locaţia sa, astfel şi site-ul va putea funcţiona mult mai bine chiar şi în cazul unui număr neaşteptat de mare de vizitatori, nefiind nevoie să facă faţă tuturor cererilor un singur server.
Sursa si mai multe detalii

cdn incapsula 1

Vă veţi întreba, ce rost are un asemenea serviciu când traficul blogului meu nu depăşeşte mai mult de o sută de unici pe zi?

Păi să vedem:

1. O mică sau mare parte dintre posesorii de bloguri nu au o cunoştinţe tehnice drept urmare recurg la instalarea a peste 20 de pluginuri şi câteodată inutile care consumă foarte multe resurse. Din acest motiv firmele de găzduire vor recomanda un plan mai scump ce permite folosirea mai multor resurse pe server. Nu îţi vor spune niciodată, “Ionele, unul sau mai multe pluginuri de pe blogul tău afectează serverele noastre ori sunt setate aiurea, am analizat configuraţia blogului tău şi trebuie să mai tai de ici de colo.” În schimb îţi vor recomanda un plan business, ăla mai scump pentru un simplu blog. De aici şi recomandarea mea, setaţi correct pluginurile şi mai tăiaţi din ele.

Citeste si:  Top 10 bloguri si publicatii de marketing utile

2. Aglomeraţia de pe server despre care am discutat aici poate să vă afecteze într-un mod negativ faţă de algoritmii Google. Majoritatea firmelor de găzduire ţin pe un server chiar şi 800+ siteuri. Asta se cheamă profit. Unele dintre aceste siteuri poţi fi pentru adulţi, warrez, traffic de arme, siteuri neîntreţinute şi virusate şamd. Mai multe siteuri pe un singur server îţi poate afecta viteza de încărcare a blogului sau mai rău poţi fi băgat în aceeaşi oală ca şi celelalte siteuri aflate pe server.

3. Cel mai important lucru posibil, securitatea. Incapsula oferă un plan gratuit pentru utilizatori cu nu prea multe opţiuni dar pentru un blogger obişnuit planul respectiv este unul mai mult decât perfect.

  • Blocharea botilor – aia care lasa comentarii spam la medicamente dubioase.
  • Static content caching, Static file compression. Content Minification – pe româneşte, plugin-uri ca WP Super Cache nu îşi mai au rostul.
incapsula cdn 2
Click pentru marire
  • Blogul tău nu va trebui să mai împartă spaţial pe server cu încă 800-900 siteuri.
  • Resursele mari consumate de către blog, traficul mare, vor fi distribuite prin reţeaua de servere Încapsula astfel nu vei mai primi email cu recomandarea achiziţionării unui plan mai scump.
  • Printrele altele mai beneficiaţi de rapoarte în timp real referitoare la activitatea blogului.
Citeste si:  Analiza blogevent.ro din partea site-info.ro

Trecerea pe blogului pe CDN se face din Control Panel, se recomanda un backup al fisiereleor şi al bazei de date pentru orice eventualitate iar în contul personal de pe Încapsula găsiţi un tutorial în imagini despre acest procedeu.

În cazul în care nu aveţi cunoştinţe minime vă recomand să luaţi legătura cu firma de hosting pentru a vă ajuta sau puteţi să îmi lăsaţi un comentariu la finalul acestui articol.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *