Creierul Uman – Diferenta dintre femei si barbati

Creierul este considerat a fi elementul esential in existenta umana. Acesta este reponsabil pentru modul in care gadim, pentru modul in care ne exprimam si modul in care ne simtim. Creierul este reponsabil pentru foarte multe functii si actiuni, fie ele voluntare sau involuntare. Ceea ce este ciudat este faptul ca actiunile involuntare sunt cele care ne ajuta sa supravietuim. Spre exemplu, respiratia. Este o actiune involuntara dar constienta, pe care creierul nostru o realizeaza in mod automat.

Pe masura ce avansam in varsta, creierul nostru se dezvolta la randul sau. Acesta este dezvoltat complet, din punct de vedere fizic la varsta de 17-18 ani. Acela este momentul in care creierul isi dezvolta lobii frontali in totalitate. Aceasta parte a creierului este responsabila pentru modul in care gandim si pentru modul in care luam anumite decizii.

Dupa cum bine stim, femeile au tendinta de a se maturiza mult mai repede decat barbatii. Acest lucru are o explicatie destul de logica. Cercetatorii au descoperit ca, in general, creierele femeilor sunt mai mici decat cele ale barbatilor. Cu toate acestea, femeile au celulele nervoase si cortexul mai mari decat barbatii, ceea ce le ajuta sa fie mai destepte.

Femeile au abilitatea de a gandi, de a identifica si controla emotiile mult mai bine decat barbatii din aceasta cauza. De asemenea sunt capabile sa realizeze actiuni in mod simultan mult mai usor. Pe de alta parte creierele barbatilor sunt mai predispuse catre gandirea logica. Gandirea logica este cea care defineste creierul unui barbat. De asemenea creierele barbatilor au o perceptive a spatiului mult mai buna, de aceea orientarea in spatiu nu este o problema pentru majoritatea barbatilor.

Citeste si:  Modalitati de a face parfumul sa reziste mai mult pe piele

In consecinta barbatii isi folosesc mai mult partea stanga a creierului, cea responsabila pentru gandirea logica pe cand femeile isi folosesc ambele parti ale creierului, putand transfera informatiile dintr-o parte in cealalta mult mai rapid.

In fiecare zi aflam din ce in ce mai multe despre creierul uman. Sunt multe lucruri pe care le stim dar si mai multe care asteapta sa fie descoperite.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *