Infiniti şi Mercedes se vor produce în Mexic

mercedes

Nissan s-a „unit din nou” cu Daimler şi vor produce în Mexic maşini compacte, de lux. Producătorul german Daimler a fost de acord să colaboreze cu alianţa Renault – Nissan printr-un joint venture (50-50) pentru a produce modele compacte de Infiniti şi Mercedes. Investiţia nu este deloc de neglijat.

Se vor fabrica maşini după arhitectura Daimler, cu trancţiune pe faţă, pe care le vor asambla în nordul Guadalajarei, la Aguascalientes, unde Nissan este deja prezent. Cu alte cuvinte, acest joint venture va mări gama Infiniti şi în acelaşi timp va extinde producţia nord-americană a companiei Daimler, consolidând relaţia dintre aceasta şi alianţa Renault – Nissan.

Această colaborare, dintre Daimler şi Renault – Nissan, care va avea loc în Mexic, se anunţă a fi cea mai mare la nivel global. Din 2010, de când colaborează, gama mini şi maşinile utilitare de la Renault – Nissan şi Mercedes au arhitecturi comune, ca de exemplu motoarele. Viitoarele modele Infiniti vor avea o arhitectură comună cu noile modele Mercedes din clasele A, B, GLA şi CLA. În schimb, Daimler va avea costuri mai mici cu producţia noilor modele şi alte beneficii economice, acolo unde obţinerea cu greu profit în trecut.

Reuters a strâns aceste informaţii de la surse neoficiale, dar azi vor avea loc – dacă nu s-au şi terminat până acum – conferinţe de presă, inclusiv în Mexic, unde Dieter Zetsche (Director General la Daimler) şi Carlos Ghosn (şeful alianţei Renault – Nissan) vor anunţa marea colaborare. Înainte de conferinţe, reprezentanţii companiilor producătoare de maşini nu au vrut să facă niciun comentariu oficial.

Citeste si:  Termoșemineul – povești spuse la gura unei sobe moderne!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *