Orgoliu feminin.

             Femeia, sexul slab, zice-se. Îndrăznesc să par pro-feminist şi să contrazic afirmaţia în cauză. Pentru că femeia, la nevoie sau din pură plăcere, deţine un orgoliu cel puţin măsurabil cu cel al bărbatului. Diferă doar stimulii …

             În primul rând, orgoliul unei femei este stimulat de o doză de gelozie. Bărbate, aruncă-i femeii de lângă tine cea mai mică şi nevinovată aluzie despre colega ta de muncă şi urmăreşte-o cum se transformă din cea mai blândă pisică, de te zgărie pasional pe spate când faceţi dragoste (sau sex, după caz), într-o felină gata de atac, cu ghearele scoase şi vizându-ţi beregata. Pentru că nu suportă gândul că altă femeie ar putea avea ce are ea, de la acelaşi bărbat. Pur şi simplu îi atinge orgoliul care-i şopteşte “ce-i al meu e pus deoparte” …

             Orgoliul de femeie e legat incredibil de mult de ambiţie. Chiar dacă de fel e o persoană cu o doză mică de ambiţie, atunci când orgoliul îi stimulează ambiţia, lucrurile devin cu totul şi cu totul altfel. Dacă ai călcat-o pe coadă, aşteaptă-te să nu-ţi răspundă la telefon sau să-ţi închidă telefonul în nas în mijlocul conversaţiei. Dacă împărţiţi o casă, aşteaptă-te să doarmă în camera cealaltă, numai ca să te pună pe tine să fierbi în suc propriu.

Citeste si:  Grinch fură și suflete

             Aşteaptă-te să nu te mai trezească dimineaţa jucându-se cu degetele pe pieptul tău. Aşteaptă-te la replici acide, pline de ironie şi sarcasm, precum şi la mici aluzii legate de colegii de muncă. Şi aluziile respective au proprietatea de a-ţi stimula ţie orgoliul de mascul, pentru că femeia de lângă tine te cunoaşte, ştie ce îţi stimulează orgoliul …

             Femeia orgolioasă e în stare să te dezbrace la piele, să te întărească aşa cum n-ai fost vreodată şi să-ţi toarne un sec “mi-e somn, noapte bună!”. E în stare să-ţi gătească o cină fantastică şi să te întrebe în timp ce savurezi bucatele “aşa ar găti şi colega ta de muncă?”.

              Există şi extremele, evident. Am cunoscut femei incredibil de orgolioase care după o ceartă cu bărbatul de lângă s-au dus fix în patul altuia, doar pentru a-i arăta respectivului că “pot să o facă”. Nu cred în zodii şi astrologie, dar femeia în cauză era născută în zodia Săgetătorului. Şi ca un nativ ce sunt şi eu în această zodie, pot spune cu mâna pe inimă că numai o săgetătoare e capabilă de asemenea extreme într-ale orgoliului.

             Orgoliul, care împinge femeia la lucruri ieşite din comun, cum ar fi să-ţi arunce telefonul de perete când o calci pe coadă. Sau să preia frâiele unei conversaţii şi să-ţi spună “auzi băi acesta, ai de gând să faci în aşa fel încât să fie bine pentru amândoi, sau ne batem joc unul de celălalt?”. Şi n-ai cum să nu placi o femeie când îţi arată că e puternică şi te poţi baza pe ea, la nevoie …

Citeste si:  Cum sa-ti faci copilul sa te asculte

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

8 thoughts on “Orgoliu feminin.

 1. Frumos articol. Si cam asa e…femeile cand vor pot sa devina al naiba de ambitioase si orgolioase. Eu am aflat asta prin intermediul meu. :) Nu ma gandeam ca pot sa devin atat de ambitioasa si/orgolioasa cand am de ce.

 2. Mulţam!
  Şi … da, al naibii de orgolioase. Chiar până la extrem, aşa cum am exemplificat. Până la un punct, e la fel ca la bărbaţi, orgoliul şi ambiţia merg mână-n mână când avem de ce şi cu cine, pentru că şi asta contează ;)

 3. În unele părţi, da. Şi confirmarea mi-a dat-o chiar o scorpioancă :D

  Dar se aplică, dacă stăm să o gândim după zodii, şi leoaicelor/săgetătoarelor. Sora mea e săgetătoare şi cunosc problema în detaliu :D

 4. Dar voi scorpionii mereu nu puteţi să nu comentaţi! :D

  Ştiu că e cu dus şi întors şi generalizarea nu e bună sau corectă. Dar majoritatea se încadrează. Eu unul pot spune cu mâna pe inimă că toţi scorpionii care i-am cunoscut, F sau M, sunt orgolioşi şi ambiţioşi peste nivelul majorităţii.

  Că nu se aplică mereu şi imposibil să nu existe excepţii, e cu totul alt subiect pentru un alt articol :D

  P.S. Călătorie plăcută spre Cluj, a propos! :D

 5. Articolul mi-a placut, scris foarte realist….dar…avand in vedere ca sunt Scorpion, nu pot sa nu comentez ceva…chestia asta cu zodiile…e cu dus si intors: daca eu am cunoscut 3-5 oameni in aceeasi zodie si trag niste concluzii, nu inseamna ca oricine din zodia aia e la fel. Prin urmare…generalizam dar …nu se aplica mereu :)

 6. Multumesc frumos…am avut o aventura cu cei de la CFR :)) demna de stire! :))
  Exceptiile intaresc regula se zice….e e gandit si aici.
  Sarbatori fericite!

 7. Da, ştiu de experienţa cu CFR-ul … been there, felt that! :D

  Sărbători fericite şi ţie, călătoareo pe drumuri de fier! ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *