Primul ecran OLED pentru PC este oferit de Alienware si este in sfarsit disponibil

Este in sfarsit aici…primul ecran OLED extern dedicat in mod special PC-urilor. Alienware 34 QD-OLED (AW3423DW) este disponibil spre vanzare de cateva zile. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest ecran premium, accesibil si special gandit pentru jocul video.

Dell a dat lovitura in ianuarie anul trecut anuntand primul ecran PC Quantum Dot OLED. Alienware 34 QD-OLED ((AW3423DW). Aceasta noua tehnologie de ecran va deveni norma premium in urmatorii ani fara indoiala si este pur si simplu inedit pe aceasta piata obisnuita cu ecranele LCD. Cu acest ecran de 34 de inchi disponibil de cateva zile. Alienware ne prezinta o previzualizare a viitorului jocului pe PC.

Ce aduce QD-OLED pe un ecran PC?

QD-OLED este o tehnologie noua de ecran anuntata de Samsung in cadrul CES 2022. Este vorba despre primele ecrane OLED oferite de gigantul coreean cuplat la un Qualcomm Dot, acesta din urma asigurand succesul gamei de televizoare QLED oferite de Samsung. Pe scurt, aceasta tehnolgie asociaza ce este mai bun din tehnologia OLED cu un negru extrem de profund si culori vii si clare, combinate cu ce este mai bun din QLED care ofera o luminozitate excelenta.

Citeste si:  Cum poti avea parte de cele mai buna imprimante

Daca vrei sa te asiguri de faptul ca acest ecran OLED face tot ce promite este de ajuns sa te uiti la principalele caracteristici oferite: o acoperire colometrica care acopera 149% din norma standard sRVB si 99,3% din norma avansata DCI-P3. Aceasta gama de culori este inedita pe un ecran PC destinat gamingului spre exemplu. Daca ar fi sa facem o comparatie, ecranul cu destinatie profesionala PRO XDR oferit de Apple acopera doar 98,7% din norma DCI-P3 si este afisat la un pret de 5500 de euro.

In ceea ce priveste HDR, AW3423DW se bazeaza in egala masura pe doua norme VESA: Display HDR 400 True Black si Display HDR1000. Este vorba despre unul din primele ecrane care dispune de aceasta certificare True Black rezervata ecranelor OLED care garanteaza un negru mai profund.

Un ecran gandit pentru jocurile video

Ai inteles deci, primul ecran QD-OLED ofera o experienta inedita pe PC insa aproape uitam faptul ca este spcial gandit pentru jocurile video. Nu trebuie sa iti faci griji in aceasta privinta, Alienware ne propune cele mai noi tehnologii pentru a imbunatati experienta de joc deoarece a integrat tot ce putem astepta de la un ecran bun dedicat jocului video.

Pentru inceput, va spunem ca AW3423DW este un ecran “wide”. Beneficiaza de o rezolutie maxima de 3440X1440 pixeli. Este, drept urmare, foarte lung si curbat pe intreaga suprafata, ceea ce ii permite utilizatorului sa profite de jocurile favorite dintr-un unghi mai bun. Dispune in egala masura de o rata de refresh de 144 Hz sau 175 Hz si de o latenta de 0,1 ms pentru a oferi o experienta ultra-fluida chiar si in cazul celor mai competitive jocuri.

Citeste si:  Cărţile tipărite vs Kindle

Alienware QD-OLED se afla sub labelul G-Sync Ultimate, cea mai buna certificare Nvidia in momentul de fata. AW3423DW este in egala masura un candidat excelent pentru jocul pe console.

Sursa: https://www.frandroid.com/produits-android/ordinateurs/ecran-pc/1259699_le-tout-premier-ecran-oled-pour-pc-est-chez-alienware-et-il-est-enfin-disponible-aw3423dw

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *