Barza vine când vreau eu!

Cu toții avem parte de momente intime cu partenerii din viața noastră. Pentru a nu ajunge la astfel de situații, este de recomandat să folosim metode de contracepție. Avem o multitudine de posibilități, așa că avem de unde alege.

Este foarte important să conștientizăm importanța lor, fie că avem un partener stabil sau nu. Astfel vom evita o sarcină nedorită și bolile cu transmitere sexuală. Este foarte bine ca înainte de a utiliza metodele de contracepție, să consultăm un medic, pentru a stabili împreună ce este mai potrivit pentru fiecare în parte.

 

Pilula anticoncepțională

Cum acționează aceasta asupra organismului?

  • -inhibă ovulația
  • -mucusul de la nivelul colului uterin devine impermeabil pentru spermatozoizi
  • -inhibă implantarea oului.

De reținut: pilulele anticoncepționale nu protejează impotriva bolilor cu transmitere sexuală. Pentru astfel de cazuri, este recomandată folosirea prezervativului, suplimentar. Pentru a alege pilulele potrivite pentru fiecare femeie, un consult la medicul ginecolog în prealabil este necesar. Acesta vă va recomanda doza hormonală potrivită pentru voi, în urma unor analize de specialitate. Aici o să găsiți toate informațiile necesare despre pilulele anticoncepționale.

Prezervativul

Aceasta este o metodă de contracepție masculină. Este singura metodă contraceptivă de barieră pentru bărbat. Acesta împiedică pătrunderea spermatozoizilor în vagin. Efectul lui protector împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală se bazează pe faptul că împiedică atât contactul dintre fluidele corpului (spermă, secreții vaginale, sânge) și mucoasele organelor genitale cât și contactul direct dintre penis si vagin.

Citeste si:  Muzeul Figurilor de Ceara Otrazhenie?

De reținut: Prezervativul este singura metodă contraceptivă care protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a unei sarcini nedorite, în același timp. Aici găsiți toate detaliile despre prezervative, de la moduri de utilizare până la efectele secundare ale acestuia.

Diafragma vaginală

Aceasta arată ca o membrană de cauziuc bombată, se poziționează peste colul uterin, împiedicând astfel ascensiunea spermatozoizilor în uter. Este o metodă mai veche de contracepție, fiind folosită mai mult înaintea apariției pilulelor contraceptive.

De reținut: Aceasta se înlocuiește în momentul în care dorești să schimbi metoda de contracepție, în cazul în care greutatea corporală s-a modificat cu plus/minus 3 kilograme și după o sarcină. Aici găsiți toate informațiile despre diafragmă: cum se aplică, unde se găsește, de ce e recomandată.

Steriletul hormonal

Efectul hormonului se exercită direct la nivelul cavităţii uterine şi asigură o contracepție sigură. Mucusul de la nivelul colului uterin devine impermeabil pentru spermatozoizi.

De reținut: Acesta se aplică DOAR de către medicul ginecolog, în urma unor teste. Protecția steriletului hormonal durează până la 5 ani. Vrei să știi toate detaliile despre această metodă de contracepție? Aici o să găsești răspunsurile la toate întrebările tale.

În cazul în care ai avut un contact sexual și totuși nu ai folosit nicio metodă de contracepție, nu uita că mai există o variantă: contracepția de urgență.  Aceasta trebuie folosită doar ca metodă de urgenţă pentru evitarea unei sarcini nedorite in urma unui contact sexual neprotejat. Nu previne bolile cu transmitere sexuală.

Citeste si:  Ce trebuie făcut la aeroport?

De reținut: După administrarea contracepţiei de urgenţă  se recomandă abstinenţa sexuală sau folosirea unei alte metode de contracepţie (prezervativ)  până la următoarea menstruaţie. Aici o să găsiți cele 3 tipuri de metode de contracepție de urgență și modurile optime de administare ale acestora.

Nu uitați! Noi v-am prezentat câteva dintre cele mai cunoscute metode de contracepție. Pe oricare veți decide să o folosiți, vă sfătuim să consultați un medic de specialitate în prealabil. Acesta va avea o discuție cu voi și vă va ajuta să alegeți metoda potrivită vouă. Cu toții suntem diferiți, organismul nostru reacționează diferit la stimuli, așa că cel mai indicat este să ascultăm sfatul medicului.

Este recomandată comunicarea liberă între parteneri, pentru a stabili împreună metodele de prevenirea a unei sarcini nedorite și a bolilor cu transmitere sexuală. Aici aveți toate informațiile cu privire la toate metodele de protecție. Este o decizie care trebuie luată la nivel de cuplu și trebuie să se țină cont de părerea ambilor parteneri și dorințele acestora.

Și pentru a evidenția importanța unei metode de contracepție, vă invităm să urmăriți și următorul filmuleț:

[youtube id=”ZAumsZJiyVU” width=”600″ height=”350″]

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *