7 lucruri pe care oamenii interesanti le au in comun

oameni interesanti

Care este cea mai buna metoda prin care poti fi interesant pentru cei din jurul tau?

1. In primul rand, nu fi plictisitor

Uneori, cea mai buna ofensiva este o buna defensiva. Priveste doar juramantul lui Hipocrate al conversatiilor: Nu face rau!

Nu prea reusim sa realizam cand suntem plictisitori pentru cei din jur pentru ca, ei bine, noi credem ca suntem fascinanti.

Primul sfat, acela de a nu fi niciodata plictisitor, vine de la Scott Adams: Fii concis, fii pozitiv. Daca esti mereu bine-dispus, este greu ca cineva sa te acuze ca nu ai fi o companie placuta. Insa, uneori, trebuie sa vorbesti un pic mai mult pentru a te asigura ca lucrurile sunt bine intelese. Arta conversatiei civilizate ofera si un alt sfat: Iti pune cineva intrebari despre ceea ce vorbesti? Daca nu, atunci probabil ar trebui sa inchei povestea si sa pui la randul tau persoanei de langa tine o intrebare.

2. Cei mai captivanti oameni sunt si buni ascultatori

Este grozav sa impresionezi oamenii, insa acest lucru poate degenera intr-un statut de bufonerie si invidie. Oamenilor le place sa vorbeasca despre ei insisi si cauta buni ascultatori. Lasa-i si pe ceilalti sa vorbeasca. Se simt la fel de impliniti si fericiti ca si atunci cand mananca un fel de mancare preferat sau primesc bani.

Vorbind despre ei insisi – fie ca este o conversatie personala sau pe un site de socializare precum Facebook sau Twitter – le aduce aceeasi satisfactie si sentiment de placere la nivel cerebral precum mancarea sau banii…

Citeste si:  O parte din Banatul de munte (I).

Poti face o impresie excelenta si spunand mai putine lucruri. In mod ironic, oamenii pe care ii placem cel mai mult vorbesc cel mai putin.

3. Vorbeste despre interesele celeilalte persoane

Acest sfat vine direct de la Dale Carnegie si chiar daca nu esti foarte sociabil, acesta este un sfat demn de urmat. De ce sa te chinui sa iti dai seama ce ar putea anumiti oameni sa aprecieze ca fiind interesant? Intreaba persoanele respective despre ceea ce au facut sau care sunt hobby-urile lor. Apoi vorbeste despre acele lucruri. Esti la 80% din drumul spre inima lor. Daca mai si cunosti cateva lucruri despre acest subiect, atunci unele asemanari va vor lega mai mult.

Daca nu cunosti, atunci intreaba-i, cere-le sa iti explice si fii un ascultator bun si cuminte, in timp ce vorbesc despre ceea ce le face placere.

4. Pregateste trei povesti bune

Comicii nu vorbesc despre lucruri obisnuite sau la intamplare atunci cand se afla pe scena. Ei fac repetitii. Nu te duci pur si simplu la un interviu pentru o slujba si spui ce iti vine la gura. Sa ai mereu trei povesti bune la indemana, care sa intretina atmosfera, sa informeze sau sa antreneze in conversatie.

Un alt sfat de la Scott Adams: Oamenii sunt in general mult mai interesati de unele povesti despre oameni decat despre lucruri. Drama, barfa si emisiunile TV de tip reality shop au succes pentru un motiv. Cu totii gasim interesant si fascinant comportamentul uman.

Citeste si:  Asculta mereu sfatul medicului

Pe de alta parte, multi nu vor sa auda despre caracteristicile noului tau iPhone.

5. Nu uita de carisma

Nu conteaza numai cuvintele. Unii oameni se antreneaza in conversatii, insa daca ar si transcrie cineva ceea ce spun si ar reciti, ar fi cu totul neinteresant.

Atunci cand vorbesti emotional, cuvintele conteaza doar 7 la suta din ceea ce vrei sa transmiti. Tonul vocii si limbajul corpului sunt mult mai importante.

Conform cartii The Heart of Social Psychology: A backstage view of a passionate science:

Un studiu des mentionat (Mehrabian &Ferris, 1967) a aratat faptul ca in toate informatiile transmise unei alte persoane atunci cand afirmam ceva anume la nivel emotional si nu informational, doar 7 la suta conteaza cuvintele folosite.

Razi! Zambeste! Fii pasional! Gesticuleaza! Lucreaza la tonul vocii! Nu “scuipa” pur si simplu cuvintele.

6. Fii intr-un loc interesant

Vrei sa spui ceva interesant intr-o intrunire sau la o intalnire? Alege un loc minunat. Contextul conteaza!

In general, suntem foarte comozi in a realiza de unde provin sentimentele noastre. Cercetarile arata ca bucuria din orice sursa este asociata cu persoana alaturi de care te afli. Chiar daca poate ca nu persoana iti cauzeaza starea de exaltare.

De ce gasesc oamenii muzicienii a fi atat de captivanti? Din cauza ca muzica si multimea stimuleaza emotiile si automat le asociem cu grupul respectiv.

Dan Ariely prezinta un studiu relevant realizat chiar de el:

De ce se intampla acest lucru? Ariely crede ca are legatura cu “atribuirea gresita a emotiilor”: “Uneori avem un anumit sentiment si nu stim de unde provine, asa ca incercam sa ne agatam de orice ne pare mai sensibil”. In alte cuvinte, sentimentele tale puternice fata de muzica te pot face sa crezi ca sunt atribuite cantaretului principal.

7. Si cea mai importanta: Traieste o viata interesanta

Citeste si:  Cele mai groaznice crime din istorie

Aminteste-ti de Don Quihote: daca vrei sa fii un cavaler, comporta-te ca un cavaler. Daca nu citesti, cauta filmul si gandeste-te despre lucrurile generale, care nu prea iti ies pe gura asa des. Acest lucru nu este costisitor sau dificil.

Petrece-ti timpul mai des cu oamenii interesanti pe care ii cunosti. Prietenii cu care iti petreci timpul iti vor afecta comportamentul, fie ca iti place sau nu acest lucru.

Proiectul Longevitatii, care s-a ocupat de 1000 de oameni, de la tinerete si pana in momentul decesului afirma ca:

Grupurile carora te alaturi determina ce fel de persoana vei deveni.

In “The Start-Up of You”, Reid Hoffman si Ben Casnocha vorbesc despre care este cea mai buna metoda de a-ti imbunatati unele calitati pe care le ai, petrecand mai mult timp pe langa oamenii care sunt in felul in care tu vrei sa devii.

Cea mai buna metoda de a parea mai interesant este sa duci si o viata interesanta. Si sa nu vrei neaparat sa faci o impresie buna celorlalti…

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *