INTERVIURI CU BLOGGERI: Alex Oprean: ”În general atât în offline cât şi în online încerc să spun ceea ce gândesc şi să promovez valorile care cred că ar aduce o schimbare în societate”

Alex este un blogger în vârstă de 22 de ani din Craiova.Un om cum mai rar întâlneşti în blogosfera autohtona cu bun simţ de la care ai ce învaţa.În online îl găsiţi pe blogul oprean.net cât despre offline l-am lăsat pe el să ne explice cum sta treabă în interviul ce urmează:

Salut Alex,mulţumim pentru răspunsul tău prompt de a acorda un interviu pentru Blog Event.
În câteva cuvinte cine este mai exact Alexandru Oprean?

Salutare! În primul rând vreau să vă spun că este o plăcere să dau acest interviu pentru Blog Event.ro. Cu referire la cine sunt, cred că răspunsul meu o să vă dezamăgească destul de mult, nu am prea multe de spus despre mine. Sunt un simplu student care orice ar face, face din plăcere, acesta fiind singurul lucru care mă ţine optimist în vremurile de acum…

1.Când ai descoperit pentru prima dată blogosfera?

Primul contact al meu cu blogosfera a fost prin 2008-2009, nu mai ţin minte exact când, oricum pe vremea când nu ştiam prea bine nici diferenţa dintre un blog şi un site.

2.Spune-ne câte ceva despre blogul tău.

Blogul la origini a plecat de la două stări de spirit: plictiseala unei vacanţe de vară şi curiozitatea. Ceea ce scriu pe blog, în general, are un caracter personal şi nu scriu că n-am ce face sau că trebuie să postez şi eu câte un articol ca să nu scadă traficul. În general blogul mă reprezintă, iar valorile pe care mi le-am însuşit în offline sunt prezente şi în online.

3.Ce surse de inspiraţie foloseşti pentru postările de pe blog?

Trebuie să menţionez că am două genuri de articole: 1. articole personale; 2. articole venite din alte surse; Articolele personale sunt inspirate din offline: stări de spirit prin care trec, situaţii mai puţin obişnuite cu care mă întâlnesc, persoane care-şi lasă o amprentă asupra mea etc. Iar articolele care provin din alte surse, sunt articole care se referă la diverse evenimente culturale, civice, educaţionale, care în primul rând eu le găsesc interesante şi care vreau să le transmit cât mai departe.

4.Îţi cunoşti cititorii personal ? Dacă da,cam ce fel de oameni crezi că sunt cititorii tăi? ce le place, cum sunt ca şi oameni în viaţa de zi cu zi?

Nu, nu-mi cunosc cititorii personal şi nici nu vreau. Metaforic, asta ar însemna să ies pe scenă şi să cer publicului să arunce cu roşii în mine…

5.Ai participat la blogmeeturi?Dacă da cu ce păreri şi impresii ai rămas după urma acestor evenimente?

Timpul meu liber este foarte limitat, iar blogmeet-urile s-au organizat exact când mai aveam şi altceva de făcut, astfel nu am apucat să merg la niciunul.

6.Ce bloguri citeşti zilnic?

Ar trebui să înşir câteva zeci de bloguri ca să-ţi spun toate blogurile pe care le citesc, astfel mă voi limita la a spune că citesc doar bloggeri la care am văzut o plăcere în a scrie şi nu o goană după trafic sau alte lucruri care-l fac să arate penibil…

7.Cum este Alex cel din offine?

Îmi place să cred că nu foarte diferit faţă de Alex din online. În general atât în offline cât şi în online încerc să spun ceea ce gândesc şi să promovez valorile care cred că ar aduce o schimbare în societate.

8.Ce alte pasiuni mai ai înafară de blogging?

În timpul liber fac voluntariat pentru diverse ONG-uri, îmi place să mă joc cu HTML-ul şi CSS-ul când am mai mult timp liber şi să nu în ultimul rând teologia şi filosofia.

9.Ultimul film văzut?

Pay it forward! Un film recomandat de un amic şi care mi s-a părut din toate punctele de vedere GENIAL.

10.Ultima carte citită?

Platon – Opere complete

11.Ultimul loc vizitat?

Locurile din România eu le consider plimbări aşa că le scot din ecuaţie, astfel rămânând vizita de la Sofia de anul trecut.

12.Ce planuri ai pe anul acesta referitoare la blog dar şi la viaţa personală?

De fiecare dată când îmi fac planuri are grijă cineva sau ceva să mi le strice, aşa că am renunţat cu mult timp în urmă la a-mi mai face planuri. Viaţa e frumoasă şi trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă care ne-o oferă aşa cum ne-o afera.

13.Alex,încă odată îţi mulţumim pentru interesul acordat acestor întrebări.Speram să fi fost pe placul tău.În încheiere dacă se poate un mesaj pentru cititorii Blog Event.ro

Citeste si:  Interviu cu bloggeri: Irs - "Îmi plac multe teme, nu pot înşira"

Ca şi cititor Blog Event.ro nu am un mesaj anume pentru cititorii voştri, pentru că ei îşi primesc mesajul respectiv prin intermediul articolelor pe care voi le postaţi. Un mesaj aş avea pentru voi, echipa Blog Event.ro: Faceţi o treabă excepţională şi sper să ajungeţi pe culmile blogging-ului, sunteţi o echipă care a pus foarte mult suflet în acest proiect şi meritaţi toată stimă şi tot respectul oricărui blogger din blogosfera românească.

Mulţumesc pentru interviu şi multă baftă!

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *