INTERVIURI CU BLOGGERI : ROBERT de la www.stiLizer.ro

Robert face parte din generaţia tânără , atât ca şi blogger cât şi ca şi statut social. Ce te aştepţi vizitând blogul unui tânăr de 17 ani ? Ai fi tentat să spui că nu prea mult, pentru că avem tendinţa să etichetăm oamenii înainte să-i cunoaştem .
Noi când am intrat pe blogul lui Robert am găsit însă un tânăr blogger talentat. Un băiat de generaţie nouă care ne-a surprins plăcut în toate modurile şi care ne plimba din lumea IT într-o lume a versurilor. Haideţi să-l cunoaştem mai bine pe Robert:

Care e povestea blogului tău pe scurt?

Eu pe scurt nu pot să-i spun povestea, dar pot începe cu “a fost într-o zi de iarnă, acum 3 ani, când m-apuca-i de scris timid, pentru prima dată pe un blog ce demult a apus”. Era pe o altă extensie. Acum e pe .ro, şi mă mândresc cu asta, pentru că-s roman, nu? Din 2010 scriu pe stiLizer.ro ce-mi trece mie prin căpşor.

Ai şi alte proiecte de care te ocupi?

Da, în momentul de faţă mă ocup de CalinRobert.info – Puştiul cu interviul, un blog cu interviuri (ce coincidenţă) şi fac parte din echipa BlogAwards (partea cu review-urile blogurilor). Am mai avut câteva proiecte, dar au eşuat.

Cum vede un tânăr blogosfera românească? E nevoie de un suflu de aer rece şi o generaţie nouă de bloggeri?

Acum depinde la ce te referi. Dacă este să vorbim de cei “the one” ai blogosferei, eu zic că da, zic că ne trebuie o nouă generaţie. Nu de alta, dar parcă cei “de sus” sunt prea cu nasul pe sus. Îmi place să-i citesc şi pe ei, dar îmi plac şi nou-veniţii, iar pe aceştia încerc să-i ajut cum pot, ba cu un domeniu, ba cu puţin ajutor legat de design sau WordPress, în limita cunoştinţelor mele. Dar, per total, blogosfera românească e într-o mare urcare şi îmi place chestia asta.

Citeste si:  Interviu cu Denisa a.k.a pinguu.ro: "Iubesc teatrul, iubesc rapul şi... urăsc politica.."

Reuşeşte lumea să-l cunoască pe adevăratul Robert în blog sau eşti altfel în viaţa de zi cu zi?

Sincer, până acum vreun an nu prea am fost prezent ca Robert în online, preferam nickname-ul. Dar totuşi de la început am scris exact aşa cum îmi place mie, am scris ca “adevăratul Robert”, m-am exprimat la fel ca în viaţa de zi cu zi şi o voi face în continuare. Sper să fie şi bună chestia asta.

Cum îţi vezi viitorul în acest domeniu ?

Nu vreau să mă opresc din “blogăreală”, vreau să continui şi am s-o fac până va veni momentul în care voi spune stop. Dar nu va fi prea curând acel moment.

Care sunt pasiunile unui tânăr de 17 ani în afară de blog?

Pasiunile unui tânăr de 17 ani nu ştiu care sunt, dar pasiunile mele sunt puţine, cred eu: pe lângă blogging, care-l consider o pasiune, un hobby, îmi place fotografia şi muzica rap.

Ai legat prietenii şi în afara online-ului cu alţi bloggeri?

Până acum pot spune, cu părere de rău, că nu. Doar online. Dar niciodată nu e prea târziu.

Ai ales ‘versurile’ să-ţi exprimi trăirile şi dorinţele, doreşti să urmezi această cale a muzicii în viitor?

Nu, nu doresc, pentru că ştiu că nu pot. Mi-aş dori să am voce, să cânt hip-hop (sau rap, vorbind la general), dar sunt conştient şi nu visez la prea multe. Versurile le-am scris, ca şi toate articolele de pe blog, de plăcere. Prima dată când am scris un set de versuri a fost într-o noapte, când îmi tot veneau în minte cuvinte, şi am spus că merită să-ncerc să le fac în rime, să văd dacă-mi iese ceva. Prietenilor le-a plăcut, şi mi-am zis să mai scriu câteva. Din păcate, în ultimult timp am fost destul de ocupat, deci nu am mai scris.

Citeste si:  Interviu cu bloggeri: Alexandru Anton (Batonel): ” Il simpatizez pe Catalin Burlacu”

Simte un tânăr de 17 ani nevoia de schimbare în această tară sau crezi că această nevoie aparţine altei generaţii?

Eu sunt de părere că toate generaţiile de la ’97 în sus nu au nici o treabă cu ceea ce se întâmplă în ţara lor. Ei s-au născut cu laptopul în faţă şi internetul de la vârste foarte fragede. Nu au avut aşa copilărie cum am avut eu, nu s-au bucurat cum m-am bucurat eu. Până în 2008 când mi-am instalat şi eu pentru prima dată internet, eu nu ştiam ce este acela un LOL. Întrebaţi un copil de 7 ani ce înseamnă, vă va spune şi-n engleză şi vă va şi traduce. Dacă generaţiile ’90-’96 nu schimbă ceva în ţara asta, atunci eu cred că nimeni n-o va mai face, pentru că nimeni nu ştie ce e prin jur.

Care sunt priorităţile în viaţa lui Robert?

Priorităţile mele? Hmm… momentan eu vreau doar să termin cu bine liceul. Apoi facultatea. Apoi vom vedea ce se va întâmpla. Nu sunt genul de om cu planuri de viitor, îmi place să trăiesc clipă pentru că viaţa e scurtă, nu merită irosită, nici în trecut, nici în viitor.

Un mesaj în rime , dacă te ţine
E un fel de provocare
Ca să arătăm cât eşti de tare ;)

Citeste si:  Interviu cu bloggeri Marius: "Nu mă consider un muc roz"

Ca să îţi răspund la provocare, deşi ştiu că nu sunt tare,
Nişte rânduri la-ntâmplare, litere ce vin călare,
Versuri eu acum ţi-o scrie,
O să zici “vrăjitorie!”
Nu ştiu cât de lung să fie,
Să n-o dau în filozofie.
Încă două rânduri,
Vă transmit cele mai bune gânduri,
Folosind această cale,
BlogEvent şi echipei sale.
Şi să nu îi daţi uitare,
Blog “Stilizer” Robert are.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

4 thoughts on “INTERVIURI CU BLOGGERI : ROBERT de la www.stiLizer.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *