Interviuri cu bloggeri: Luiza de la lizu.ro: “Planul meu offline e să trăiesc frumos să am ce povesti online.”

Faceţi cunoştinţă cu Luiza sau pe scurt Liz aşa cum o ştiu cei din online.Liz este din Galaţi,are două pisici,un acvariu cu peştişori,un bloghttp://www.lizu.ro ) unde puteţi să o citiţi mai mereu şi un “atelier de creatii” pe care îl puteţi găsi aici.Şi acum să o cunoaştem cu adevărat pe Liz:

Bună Liz , mulţumesc pentru că ai acceptat invitaţia mea de a răspunde câtorva întrebări care sper eu să fie cât mai plăcute pentru tine şi cât mai relevante pentru cititorii blogului tău şi a Blog Event.Pentru început o să te rog să te prezinţi în câteva cuvinte atât tu cât şi blogul tău.

Eu sunt Liz. Oana Luiza Tofan este numele meu întreg. Am blog de 5 ani. Nu duc o viaţă extraordinară, nu fac nimic mai special şi nici nu scriu despre nimic nemaiauzit sau nemaiîntâlnit. Scriu doar ce simt. Întotdeauna îmi imaginez că lumea mă citeşte la cafea. Textele mele sunt uşor digerabile. Câteodată siropoase. Texte de citit pentru o stare, o senzaţie. Nu dau informaţii de păstrat în memorie ci dau stări de păstrat în suflet. Sau îmi place să cred că dau. :)

1.Cât timp acorzi blogului pe zi şi ce înseamnă el pt tine?

N-am contorizat niciodată. E clipa mea de linişte. Esenţială. Că e o dupamiaza, ce e o dimineaţă întreagă sau câteodată o jumătate de noapte, e de fiecare dată o singură clipă de linişte.

2.Ce ai schimba sau ce nu ai schimba la blogul tău?

Îmi place blogul meu. N-ai cum să-ţi propui să schimbi efectiv ceva la un blog atât de personal că al meu. Poate doar detalii tehnice. În rest e ca şi cum aş schimba la mine.

3.Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vis-a-vis de blog/blogging?

Ah. Sunt mai multe bloguri despre cum să ai un blog decât bloguri personale pur şi simplu. Deci e plină blogosfera de sfaturi despre bloguri. Am citit dar am primit şi face to face sfaturi şi le-am urmat. Sfaturi bune. Mici dar care contează. Lucruri ce trebuiau corectate, nu aveam pagina de contact, nu aveam search pe pagină, aveam o denumire greu de reţinut.

4.Dacă ai putea să te întorci în timp, ce nu ai mai face, vis-a-vis de blog?

Singură umbră pe care cred că o simte orice blogger care scrie pe un blog personal este autocenzura din instinct direct proporţională cu numărul cititorilor cunoscuţi. Cu cât te citesc mai mulţi oameni cunoscuţi, cu atât de cenzurezi mai mult.

5.Ce surse de inspiraţie foloseşti pentru postările de pe blog şi ce le recomanzi celor care trec printr-o lipsă de inspiraţie?

Scriu destul de siropos despre ce simt, despre ce iubesc şi pe cine iubesc. Nu-mi trebuie inspiraţie neapărat. Dar am ritualul meu înainte de fiecare postare nouă. Am bloguri de suflet pe care le citesc şi recomand, articole, Tumbl-uri, pagini de Pinterest, câteodată răsfoiesc StumbleUpon, câteodată ascult muzică sau dimpotrivă caut linişte linişte. Nu neapărat pentru inspiraţie cât pentru starea de bine.

6.Povesteşte-ne despre celelalte proiecte ale tale.De exemplu hai să discutăm despre Lizknot.

Interesant e că proiecte colective am propus şi mi s-au propus multe tare. M-am implicat în toate. Nu a rezistat niciunul. Lizknot e propriu şi personal. Şi are succes. De fapt şi despre lizu.ro pot spune acelaşi lucru. Mi-am dat seama că atunci când depind de cineva nu-i tocmai bine. Dacă Lizu e clipa de linişte, Lizknot e pentru toate culorile din mine.

7.Toate modele de acolo sunt rodul imaginaţiei tale sau te inspiri de undeva anume?

Nuu, n-am inventat eu friendship bracelets nici dreamcatcherele sau ojos de dios. Sunt siteuri pline de modele şi tutoriale. Eu doar am ales să le lucrez. Singură chestiune de creaţie e aşezarea culorilor sau modul cum le îmbin. Nimic mai mult. Am ales din tradiţia indiană să fac dreamcatchere, de la americani brăţările prieteniei, de la mexicani ojos de dios, din zona africii voodoo dolls. Am strâns toate simbolurile care mi-au plăcut. Şi le lucrez în stilul propriu cu mult drag.

8.Într-o notă mai veselă.Sunt şanse ca echipa Blog Event să primească cadou de la tine câte o brăţară? :))

Depinde câţi sunteţi :)) Şi dacă aşteptaţi să ajung la zi cu multele comenzi din martie care m-au dat peste cap. În martie am vândut peste aşteptări. Cu programare, vă trec pe listă, aveţi de primit.

9.Să revenim la pasiunile Luizei,cum se înţelege pisica ta cu peştişorii?Da,ştim,totul ! :D

Nu ştiţi chiar totul :D Am două pisici şi un acvariu plin cu peştişori. Una din ele a sărit în acvariu, nu i-a plăcut senzaţia şi păstrează distanţa de-atunci.

10.Cum este Luiza în offline?Pe unde călătoreşte?Cum se distrează?

Sunt cuminte. Călătoresc cât pot. Nu destul. Mă distrez ca orice om tânăr: la concerte, party-uri vesele la mine sau la prieteni, vacanţe scurte, cafenele liniştite, muzică bună, cărţi frumoase, târguri de handmade.

11.Povesteşte-ne o întâmplare amuzantă din viaţa ta.

Nu ştiu acum pe moment cum să selectez întâmplările dar locuiesc înconjurată de pisici deci faze amuzante mi se întâmplă zilnic, am o gaşcă de prietene dintre cele mai frumoase şi energice deci deasemenea întâlnirile sunt surse maxime de veselie.

12.Planuri de viitor referitoare la viaţa online dar şi cea offline?

Lizu.ro a crescut cuminte şi constant. Să tot crească. Lizknot deja în lunile de cadou e suprasolicitat de comenzi. :) Să continue cum a început. Planul meu offline e să trăiesc frumos să am ce povesti online.

Mumtumesc pentru timpul acordat răspunzând la aceste întrebări.Ai fost o fată foarte foarte ascultătoare!:D La final un sfat/mesaj pentru cititorii Blog Event dar şi a blogului tău?

Nu-s bună de dat sfaturi. Unul singur, poate: Iubiţi! Love is enough :)

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *