Vârful plăcilor video a fost lansat: NVIDIA GTX 690

La aproximativ o săptămână după lansarea primei plăci video cu arhitectură Kepler din seria 600 a celor de la NVIDIA, GTX 680, NVIDIA a făcut publică la NVIDA Gaming Festival 2012, Shanghai, noua placă video de top GTX 690.

Placa se bazează pe noul GPU (Graphics Processing Unit) al celor de la NVIDIA, GK104, cu o dimensiune de doar 28nm, faţă de 40nm folosită în componenţa seriei 500. Prin acest “monstru”, NVIDIA încearcă să aducă într-o singură componentă puterea a două gtx 680 aflate în SLI, această placă video având nu unul, ci două GPU-uri tactate la 915MHz (1019MHz boosted) cu o lăţime a benzii de memorie de 2 x 256-bit şi cu o memorie video dedicată de 2 x 2GB GDDR5. Noua apariţie are parte de o putere de randare imensă, fiecare GPU având câte 1536 CUDA cores.

Pe partea de conectivitate avem 3 porturi DL-DVI şi un port miniDP, port care permite conectarea a 3 monitoare 3D Vision prin cele 3 porturi DL-DVI.

Din câte se vede această placă video nu este destinată userilor de rând, ci gaming-ului extrem sau randare grafică avansată. Preţul este unul pe măsură, 999$, exact preţul a două GTX 680. Se va putea găsi pe rafturile magazinelor pe 3 mai, data oficială a lansării.

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *