INTERVIU CU BLOGGERI:ELENA CÎRÎC:”Blogosfera e una dintre cele mai frumoase comunităţi din care fac parte”

Pentru că e luni şi  e început de săptămână,ne-am gândit la voi şi am decis să începem săptămâna cu zâmbetul pe buze.

Alături de noi o avem pe Elena Cîrîc,una dintre Super fetele blogosferei.

Pentru cei care nu te  cunosc, ne poţi spune de ce blog şi  de când?

Bun găsit, tuturor! Eu am început în timpul liceului – ca mulţi  alţii – cu Yahoo360. Apoi, în primul an de facultate (martie 2008), un prieten m-a întrebat dacă nu vreau să scriu pe un blog colectiv cu el şi alţi cinci prieteni. Am fost sceptică la început, cred că am strâmbat cel mai tare din nas în gaşca noastră, dar m-am apucat de treaba şi în 2009 rămăsesem cam singura care mai scria pe acel wordpress; eram singura care voia să facă pasul următor: blog pe domeniu propriu. Apoi, în septembrie 2009, m-a ajutat Alex Negrea să-mi pun blogul pe picioare, iar de atunci scriu minim 20 de articole pe lună. I-am acordat importanţă fiindcă am realizat că  blogul poate fi cel mai bun CV pentru mine.

    Tratezi orice subiect pe blogul tău sau există  un subiect pe care refuzi să-l tratezi?

Sunt multe lucruri despre care n-o să scriu probabil niciodată pe blog. De exemplu, refuz momentan să scriu despre politică, fiindcă nu stăpânesc domeniul acesta, m-am ţinut deoparte. Abia acum încep să-mi dau seama că am greşit, tinerii ar trebui să se implice în viaţa politică.

Crezi ca un blogger începe să-şi piardă identitatea dacă scrie prea mult în scopul publicităţii?

Dacă vorbim de blogurile personale, articolele trebuie săreflecte părerile, crezurile şi  valorile autorului. Bloggerul îşi va păstra identitatea atata timp cât şi articolele “în scopul publicităţii” respectă  aceleaşi considerente.

Cum a fost la sedinta  foto pentru calendarul #SuperFete?

A fost obositor, a durat 14 ore în total, dar m-am simţit bine. Am râs mult, am povestit despre tot şi despre toate şi ne-am cunoscut mai bine între noi. Iar dacă sunteţi cu adevărat interesaţi, vă  las şi linkul articolului în care am povestit pe îndelete: http://elenaciric.ro/2012/sedinta-foto-calendarul-superfete.html

Pentru cât timp crezi că ai rezista să stai departe de online şi de blog?Adevenit cumva blogul o parte din tine?

Pff, mi-e frică să răspund la întrebarea aceasta. Din păcate petrec foarte mult timp online, sunt constienta de asta. Mă autodeclar dependentă de internet. Iar bloggingul e full time job pentru mine, caut subiecte acolo unde nu sunt. În mod normal nu rezist nici trei zile fără net, dar în caz de forţă majoră, aş putea să mă dezlipesc câteva zile de online şi să revin cu picioarele pe pământ. :)

Elena, pari a avea mereu zâmbetul la tine, ai vreo reţetă pentru asta?

Da, zâmbesc des. :) Am învăţat să nu renunţ când dau de greu, ci să zâmbesc. Fiecare din noi are dreptul să trăiască viaţa pe care o doreşte, iar eu am ales să traiesc zâmbind, bucurându-mă de tot ce e bun si frumos.

Cum îţi împarţi timpul între viaţa petrecută on line şi cea reală?

Viaţa mea online reprezintă cam 9-12 ore din zi, pentru că şi jobul e tot “online”. Dar lucrurile care îmi aduc cea mai mare satisfacţie se întamplă de cele mai multe ori în viaţa reală.

Dacă ar fi să poţi să retrăieşti o zi din viaţa ta care ar fi aceea şi de ce?

Dacă aş putea, as retrăi ziua de 16 iunie 1995, când a murit bunicul. Eu eram pe drumul de întoarcere de la Bucuresti la Brăila, iar bunicul a murit cu numele meu pe buze, fiindcă voia să mă vadă încă o dată, să ne luăm rămas bun. Din păcate am ajuns prea târziu…

Care a fost cea mai tare experienţă de bloggeriţă? Am eu o bănuială dar aş vrea să văd dacă e aşa. :)

Cea mai tare experienţă a fost pentru mine X Factor, am fost bloggerul invitat de Orange (sponsorul principal) pentru a povesti din culisele emisiunii. Proiectul a fost mai amplu şi  de durată, mi-a permis să mă  joc atât pe blog, cât şi pe Twitter, pe conturi special create cu această ocazie. Am învăţat multe şi am cunoscut oameni minunaţi.

A ajuns Elena copilul ce şi-a propus să fie ‘’când se va face mare’’?

Nu mi-am propus, dar la un moment dat raspundeam că eu vreau să  fiu “vânzăreaţă” când o să fiu mare. Apoi mi-am dorit să  fiu detectiv, avocat, judecător, dar după  cum vezi fac cu totul altceva azi. Nu e timpul pierdut, pot oricând să mă  reorientez, sunt convinsă!  :)

Un bănuţ pentru un gând de-al tău transmis cititorilor.

Bloggerii sunt şi ei oameni, iar blogosfera e una dintre cele mai frumoase comunităţi din care fac parte.
Multumesc!

 

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *