Chakrele: ce sunt si la ce folosesc?

Chakrele reprezinta puncte de energie al caror echilibru ne ajuta sa ne stimulam energia vitala si sa avem un moral ridicat. Spre deosebire de medicina stiintifica, teoriile orientale se concentreaza in special pe atingerea unui echilibru fizic, mental si energetic ale chakrelor ca modalitate de a aborda diferite probleme de sanatate.

In ultimii ani, interesul pentru teoriile oferite de medicina orientala a crescut enorm. Fie din curiozitate, fie din dorinta de a gasi o solutie la diferitele afectiuni, numeroase sunt persoanele care au apelat la aceasta alternativa.

Ce sunt chakrele?

Termenul de chakra provine din textele sacre si savant ale brahmanismului scrise intre secolele 15 si 10 inainte de Christos in India. Inseamna cerc sau disc. Conform hinduismului sunt 7 chakre in total, 7 centre energetice situate in diferite parti ale corpului.
Functioneaza ca niste “supape” de reglare al fluxului de energie. Si, in functie de inlocuirea lor, forta lor de vibratie precum si viteza variaza. In India se crede de altfel ca aerul inhalat, cunoscut sub numele de energie prana calatoreste de-a lungul corpului. Drept urmare, confera forta centrelor energetice. Drept urmare, chakrele primesc, acumuleaza, apoi distribuie prana pentru a optimzia functiile diferitelor parti ale corpului.

Unde se afla chakrele si la ce folosesc?

Chakrele sunt aliniate de la baza coloanei vertebrale pana in varf, cunoscut sub numele de abadhuti. Astfel, pentru unii hindusi si budisti, centrele de energie se numara de jos in sus, in sase zone ale corpului. Cu toate acestea, exista persoane de parere ca exista o a saptea chakra, care se afla in varful craniului.

Citeste si:  Ghid simplu de alegere a pantofilor barbatesti

Chakra radacina sau Muladhra. Este situata intre anus si partile genitale. Se conecteaza la glandele corticosteroide. Este blocata de teama. Drept urmare, trebuie sa ne lasam temerile sa se manifeste in mod clar pentru a o elibera.

Chakra sacra sau Svadhisthana. Se conecteaza la glandele suprarenale. Culoarea sa este portocalie. Este blocata de culpabilitate. Insa trebuie sa o eliberam pentru a putea ierta.

Manipura sau chakra plexusului solar. Se situeaza cu doua degete deasupra buricului. Culoarea sa este galbena si este blocata de rusine.

Chakra inimii sau Anahata. Este situata la nivelul inimii. Se afla in stransa legatura cu comunicarea.

Vishuddha sau chakra gatului. Este situata in regiunea gatului si se conecteaza la glanda tiroida. Este legata de comunicare.

Chakra celui de-al treilea ochi sau Ajna. Este situata intre cei doi ochi. Are legatura cu glanda pituitara. Culoarea corespondenta este violetul.

Este asociata gustului si intuitiei. Insa este blocata de iluzie.

Chakra varfului capului sau Sahasrara. Este situata in varful capului. Culoarea sa corespondenta este violetul sau indigo. Este blocata de catre legaturile sociale.

De ce este important sa iti cureti chakrele?

Chakrele se conecteaza la gandurile noastre, la sentimentele si la obiceiurile noastre. Atunci cand reusim sa atingem echilibrul in viata, energia vitala este intarita si avem moralul ridicat. Cand chakrele sunt in echilibru ne bucuram de multe avantaje. Daca stilul nostru de viata nu este unul sanatos, chakrele incep sa se deterioreze si se produce un dezechilibru in starea noastra mentala, starea de sanatate se deterioreaza dar si relatiile cu ceilalti.

Citeste si:  Credeaţi că simulează?

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *