Care sunt cei mai periculosi hackeri ai tuturor timpurilor

Odata cu trecerea timpului, tehnicile hackerilor au evoluat, si au devenit mai puternici. Care sunt cei mai puternici hackeri ai tuturor timpurilor?

Niciodata nu au fost hackerii mai puternici decat in ziua de azi. Actualmente, hackerii dispun de o putere impresionanta si imposibil de ignorat. Razboiul din Ucraina a fost ocazia perfecta de a descoperi un nou tip de armata, de data aceasta compusa din experti in cybersecuritate care apara – sau ataca structurile vitale ale unei tari.

Amenintarea virtuala este cat se poate de reala si guvernele au inteles acest lucru. Lumea intreaga a pierdut numai putin de 600 de miliarde de dolari incercand sa repare pagubele cauzate de piraterie. Kaspersky, expert in securitate, a intocmit o lista cu cei mai puternici si mai periculosi hackeri din istorie. Iata-i.

Albert Gonzalez

Albert Gonzalez esra un membru respectat al site-ului Shadowcrew.com, un forum cybercriminal popular in universul darknet. La doar 22 de ani este arestat si decide sa coopereze cu autoritatile pentru a evita inchisoarea. Contribuie la gasirea mai multor membri cheie ai echipei Shadowcrew. Cu toate acestea, acest lucru nu l-a impiedicat sa isi continue activitatile ilicite. In total, ar fi strans numai putin de 256 de milioane de dolari piratand carduri bancare.

Adrian Lamo

In 2001, Adrian Lamo, in varsta de 20 de ani la acea vreme se face cunoscut modificand un articol Reuters adaugand un citat fals. Incurajat de reusita, pirateaza New York Times in 2002 si se adauga pe el insusi pe lista de surse fiabile pentru a avea acces la date sensibile despre mai multe personalitati publice.

Citeste si:  Care sunt beneficiile uleiului de masline

Anonymus

Anonymus nu mai are nevoie de nicio prezentare. Anonymus a piratat Biserica de Scientologie in anul 2008 pentru a distruge reteaua. Urmeaza o serie de actiuni politice impotriva unui numar mare de guverne. Anonymus este cunoscut in special pentru faptul ca a reusit sa tina secreta identitatea membrilor sai, datorita absentei ierarhiei din sanul grupului.

Kevin Mitnick

Kevin Mitnick este o veritabila legenda in lumea hacking-ului. In anul 1982, in perioada in care este doar un adolescent, pirateaza NORAD, Comandamentul nord-american de aparare aerospatiala, o actiune care i-a inspirat pe cei care au realizat filmul War Games. In realitate, acesta nu a stiut niciodata sa profite de datele care au fost in posesia sa. Legenda spune ca intr-o zi a obtinut putere deplina asupra retelei Pacific Bell, doar pentru a dovedi de ce este capabil.

Jeanson James Ancheta

Jeanson nu a fost interesat nici de glorie, nici de bani. Hobby-ul sau a fost urmatorul: bots. In anul 2005 infecteaza numai putin de 400 000 de computere cu ajutorul unor bots home made. A petrecut 57 de luni in inchisoare ceea ce face din el primul hacker condamnat pentru folosirea unor bots malware.

Michael Case

La doar 15 ani a piratat Yahoo, la acea vreme cel mai popular motor de cautare de pe web. Nu se opreste aici deoarece decide sa atace eBay, CNN si Amazon prin intermediul unor atacuri DDoS, toate acestea intr-o singura saptamana.

Citeste si:  Curatenie generala in curs de desfasurare

Sursa: https://www.phonandroid.com/voici-les-10-hackers-les-plus-dangereux-de-tous-les-temps.html

Daca esti in cautare de advertoriale SEO, cei de la www.SeoPower.ro iti pun la dispozitie o lista de cateva sute de site-uri pe care poti face link building.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *